Bytte batteri i nøkkelen

Batteriet i nøkkelen kan skiftes når det er utladet. Levetiden til batteriet er avhengig av hvor mye nøkkelen brukes. Batteriet i nøkkelen uten knapp (Key Tag)* kan ikke skiftes.

Nb!

Alle batterier har en begrenset levetid og må til slutt byttes ut (gjelder ikke for Key Tag). Batteriets levetid varierer etter hvor ofte kjøretøyet/nøkkelen blir brukt.
P6-20w37-DIM-KeyNotFound

Når informasjonssymbolet lyser og meldingen Bilnøkkelbatteriet er lavt. Se Førerveiledning for utskifting. vises i førerdisplayet, må batteriet i nøkkelen byttes.

Et annet tegn på at batteriet er dårlig, er at nøkkelens rekkevidde blir dårlig.

Batteriet til den nøkkelen uten knapper (Key Tag)* kan ikke skiftes ut. Når batteriet er tomt, kan en ny nøkkel uten knapper bestilles i et autorisert Volvo-verksted.

Viktig

Lever inn en kassert Key Tag til et autorisert Volvo-verksted, der den kan slettes fra bilens systemet. Når batteriet er brukt opp, kan nøkkelen fortsatt brukes til å starte bilen via backup-start.

Åpne nøkkelen og skifte batteriet

Viktig

Unngå å ta i kontaktflatene til det nye batteriet. Det reduserer batterifunksjonen.

Hold nøkkelen slik at forsiden med Volvo-logoen peker opp, og nøkkelringfestet mot deg.

Til venstre for nøkkelringfestet sitter en sperremekanisme. Hvis den er på feil side, har for- og baksiden blitt forvekslet ved et tidligere batteribytte.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 1
Skyv mekanismen ved nøkkelringfestet mot siden og skyv forsidedekselet av festet.

Dekselet løsner og kan tas av.

Under dekselet sitter en sperremekanisme til som brukes til å løsne baksiden.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 2
Skyv sperremekanismen som satt bak forsidedekselet mot siden, og skyv baksidedekselet vekk fra nøkkelringfestet.

Dekselet løsner og kan tas av.

Under dekselet finnes batterilokket.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 3

Drei batterilokket moturs til posisjon OPEN. Bruk f.eks. en skrutrekker eller en mynt.

Ta av batterilokket. Hvis det er vanskelig å få av lokket, kan du forsiktig løfte det opp med et smalt verktøy.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - remove battery
Batteriets (+)-side vender opp. Løsne batteriet ved å trykk i kanten og løfte det opp.
16w17 - SPA - Key insert new battery

Sett i ett nytt batteri med (+)-siden opp. Unngå å berøre batterikontaktene til nøkkelen med fingrene.

Legg kanten på batteriet under de to bortre sperremekanismene.

Trykk ned batteriet slik at det sitter på plass under den øvre sperremekanismen.

Nb!

Bruk batterier med betegnelsen CR2032, 3 V.

Nb!

Volvo anbefaler at nye batterier til nøkkelen oppfyller UN Manual of Test and Criteria, Part III, sub-section 38.3. De medfølgende batteriene eller batterier som skiftes av et autorisert Volvo-verksted oppfyller det samme kriteriet.
16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 6
Sett på batterilokket og drei medurs til posisjonen CLOSE.
16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 7
Sett på plass baksidedekselet i motsatt rekkefølge fra slik det ble tatt av. Det er ingen logo på baksidedekselet. Trykk fast dekselet slik at det høres en klikkelyd, og skyv det bakover de siste millimeterne til den opprinnelige plasseringen.

Du hører enda et klikk som bekrefter at lokket er på plass og sitter fast.

Det skal ikke synes noen sprekker.

16w17 - SPA - Change battery in remote key - No 8
Snu nøkkelen og sett på plass forsidedekselet på samme måte som baksidedekselet.

Advarsel

Kontroller at batteriet er plassert korrekt, med riktig polaritet. Ta ut batteriet hvis nøkkelen ikke skal brukes på en lang stund, for å unngå batterilekkasje og skade. Batterier som er skadet eller lekker kan forårsake etseskader ved hudkontakt. Bruk der for beskyttelseshansker ved håndtering av skadede batterier.

• Oppbevar batterier utilgjengelig for barn.
  • La ikke batterier ligge på steder der de kan svelges av barn eller husdyr.
  • Batterier må ikke tas fra hverandre, kortsluttes eller kastes på åpen ild.
  • Ikke-oppladbare batterier må ikke lades. De kan eksplodere.
  • Kontroller regelmessig produkter med batterier, og se etter tegn på skader.

Hvis du ser tegn på at nøkkelen eller batteriet er skadet eller har begynt å lekke, skal nøkkelen ikke brukes. Oppbevar defekte produkter utilgjengelig for barn.

Viktig

Brukte batterier skal gjenvinnes på en miljøvennlig måte.