Nettleser

Bilen har en innebygd nettleser som gjør det mulig å søke og vise informasjon fra internett.

For grunnleggende håndtering, les om hvordan systemet håndteres og menyhåntering.

Nettleseren er av en enkel type og støtter HTML 4-standarden i tekst og bilde. Nettleseren støtter ikke bevegelige bilder, video og lyd. Det går ikke an å laste ned og lagre filer.

For at du skal kunne bruke nettleseren, må bilen først være koblet til Internett.

Nb!

Ved bruk av internett overføres data (datatrafikk), og det kan medføre en kostnad.

Aktivering av dataroaming kan gi ytterligere avgifter.

Kontakt nettverksleverandøren om kostnaden for datatrafikk.

Nb!

Nettleseren er ikke tilgjengelig under kjøring.

Trykk på tilkoblingsknappen i midtkonsollen P3-1346-x60-Connectivity symbol og velg Nettleser.

Når en er koblet til internett med Bluetooth®, vises Bluetooth®-symbolet oppe i høyre hjørne av skjermen.

Hvis ingen Internettilkobling er tilgjengelig, varsles det om dette på skjermen.

Søkefunksjon

P3-1346-x60-Skrivhjul webbläsare
Søke ved hjelp av tegnhjul.
  1. Ikon röd cirkel 1Tegnliste.
  2. Ikon röd cirkel 2Veksling av innmatingsstilling (se tabellen nedenfor).
  3. Ikon röd cirkel 3Tidligere besøkte nettsider (historikk).

Bruk tegnhjulet for å skrive inn en nettadresse, f.eks. www.volvocars.com.

Drei TUNE til ønsket bokstav, og trykk OK/MENU for å bekrefte. Tall- og bokstavknappene på kontrollpanelet i midtkonsollen kan også brukes.
Fortsett med neste bokstav.
For å bytte inntastingsstilling til sifre, laste den innmatede adressen eler gå til historikken, dreier du på TUNE til et av valgene (se forklaring i tabellen nedenfor) i listen for veksling av inntastingsstilling (2) og trykker OK/MENU.
123/ABCBytt mellom bokstaver og sifre med OK/MENU.
=>Viser historikken (3). Drei TUNE for å velge en nettadresse, trykk OK/MENU for å gå til adressen.
StartLaster den inntastede nettadressen med OK/MENU.
a|AVeksler mellom små og store bokstaver med OK/MENU.

{ | }

Veksler fra tegnhjulet til Adresse:-feltet. Flytt markøren med TUNE. Slett eventuelle feilstavinger med EXIT. Trykk OK/MENU for å gå tilbake til tegnhjulet.

Merk at tall- og bokstavknappene på kontrollpanelet kan brukes ved redigering i Adresse:-feltet.

Slett et tegn som er lagt inn, ved å trykke på EXIT. Slett alle tegnene som er lagt inn, ved å holde inne EXIT.

Skriv med talltastene.

P3/P4-1420-numerical keyboard
Talltaster.

En annen måte å skrive inn tegn på, er med midtkonsollens knapper 0-9, * og #.

Ved f.eks. trykk på 9 vises en søyle med alle tegn1 under den knappen, f.eks. W, x, y, z og 9. Raske trykk på knappen flytter markøren gjennom disse tegnene.

• Stopp med markøren på ønskede tegn for å velge - tegnet vises på skriveraden.
  • Slett/angre med EXIT.

For å skrive et siffer, holdes den tilsvarende sifferknappen inne.

Navigere i nettleseren

Drei TUNE for å navigere mellom lenker eller bla på en nettside. Trykk OK/MENU for å aktivere valg/markert lenke.

P3/P4-1517-Melco-Using the web browser
Flytte markøren på en nettside.

Markøren kan flyttes fritt over siden med knappene på midtkonsollen. Trykk på INFO-knappen for å veksle til menyraden øverst på siden.

Du får tilgang til tilleggsmeny med knapp nummer 5 på midtkonsollen, eller du kan flytte markøren til et ikke-klikkbart område og trykke på OK/MENU.

Funksjoner

Du når tilgjengelige funksjoner med tilleggsmenyen med knapp nummer 5 på midtkonsollen, eller du kan flytte markøren til et ikke klikkbart område og trykke på OK/MENU.

• Tilbake - Går tilbake til forrige side.
  • Fremover - Hvis du har gått tilbake, er det også mulig å gå forover til siden igjen.
  • Last på nytt - Oppdaterer siden.
  • Stopp - Stanser lastingen av siden, og går tilbake.
  • Ny fane - oppretter en ny fane eller side. Opp til 4 faner kan være åpne samtidig.
  • Lukk kategori - Lukker kategori/side.
  • Zoom inn/Zoom ut - Zoomer inn/ut på siden.
  • Legg til bokmerke/Slett bokmerke - I stedet for å skrive adressen til en nettside hver gang du besøker den, kan du lage en snarvei (bokmerke) til siden. Du kan lagre opptil 20 bokmerker.
  • Innstillinger - Nedenfor finner du mer informasjon om tilpassing av nettleserens visning og informasjonshåndtering.

Innstillinger

• Bokmerker - Gi nytt navn, Endre rekkefølge eller Slette.
  • Innholdsfiltrering - Det kan gjøres enkelte tilpasninger slik at nettsider vises slik du ønsker det. Følgende funksjoner kan aktiveres og deaktiveres: Vis bilder, Blokker tilleggsvinduer og Aktiver JavaScript.
  • Godta cookies - Cookies (informasjonskapsler) er små tekstfiler som lagres. De gjør det for eksempel mulig å bruke ulike funksjoner på nettsider, og føre statistikk for eieren av nettsiden f. eks. over hvilke nettsider besøkerne navigerer til.
  • Tekststørrelse - Velg tegnstørrelse som skal brukes: Stor, Middels eller Liten.
  • Slett nettleserdataCookies, nettleserhistorikk og hurtigminne slettes.
  • FAV-taster Noen funksjoner kan kobles til FAV-knappen. Tilkoblet funksjon aktiveres så med et enkelt trykk på FAV-knappen, se Favoritter.
  1. 1 Skrivetegnene for respektive knapp kan variere avhengig av marked/land/språk.