Navigering* - reiseveialternativ

Innstillinger for reiseveialternativ omfatter bl.a. reiseveitype og antall reiseveiforslag.
P3-1346-NAV-Melco Meny Inställningar

Reiseveitype

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjoner.

Velg type reisevei:

• Rask med trafikktilpasning - kort reisetid med minimal kødannelse1.
  • Rask - kort reisetid prioriteres.
  • Kort - kort veistrekning prioriteres. Ruten kan også føres via mindre veier.
  • ECO med trafikktilpasning - lavt drivstofforbruk1 prioriteres.

Anmodning om ny reisevei

Valg for omregning av rute pga. trafikkinformasjon.
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjonerEndre rute på anmodning.

Velg funksjonalitet:

• Markert rute - omregning av rute må bekreftes med OK/MENU eller ignoreres med EXIT.
  • Tom rute - automatisk omregning av rute.

Reiseveiforslag

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjonerRuteforslag.
P3-1346-NAV-Melco Meny Resvägsförslag
Reiseveiforslag.

Velg innstilling for bruk av reiseveiforslag:

• 1 - starter veivisning direkte i henhold til angitt reiseplan.
  • 3 - systemet foreslår 3 alternative reiseveier, og ett av disse alternativene må velges før veiledningen starter. Husk at det drøyer noe lenger før veivisningen starter fordi systemet må beregne 3 egnede reiseveier.

Bruk kollektivfelt2

Av og til har personbiler tillatelse til å bruke kjørefelt som egentlig bare er beregnet på busser, nyttekjøretøyer og taxier - dette da forutsatt at personbilen har med seg en eller flere passasjerer. Når denne funksjonen er aktivert, inkluderes også kjørefelt av dette slaget i beregningen av egnet reisevei.
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjonerBruk carpool felt.

Velg innstilling for bruk av kollektivfil:

• Aldri
  • For 2 personer
  • Mer enn 2 personer

Bruk ekspressfil2

Av og til har personbiler tillatelse til å bruke kjørefelt som egentlig bare er beregnet på busser, nyttekjøretøyer og taxier - dette da forutsatt at personbilen er klassifisert som "miljøbil" eller lignende. Når denne funksjonen er aktivert, inkluderes også kjørefelt av dette slaget i beregningen av egnet reisevei.
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjonerBruk ekspressfil.

Velg innstilling for bruk av ekspressfil:

• Markert rute - ekspressfil brukes i reiseveiberegninger.
  • Tom rute - ekspressfil brukes ikke.

Unngå område2

Motorveier kan ikke velges bort. Ved beregning av reisevei brukes alltid motorvei som alternativ reisevei.
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjonerUnngå område.

Velg område som skal unngås langs reiseveien (hvis området allerede finnes på listen som tidligere angitt område - gå videre til neste trinn):

• Velg område på kart - velg ønsket område på kartet. Se "Opprette sperreområde" nedenfor for mer informasjon.
  • Fra lagret posisjon - velg ut fra lagrede steder.
Valget legges til i listen over områder som skal unngås.
P3-1420-NAV-us Meny Inställningar Resväg Undvik område-PopUp

Marker området i listen over det du vil unngå, trykk på OK/MENU og velg Aktiver.

Dette er også mulig å Bearbeid, Deaktiver og Slette områder.

Området unngås ved beregning av reisevei.

Lagre sperreområde

Et område som skal unngås, velges ved å markere direkte på kartet med en "firkantet rute".

P3-1346-NAV-Melco Meny Inställningar Resväg Undvik område-4
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjonerUnngå områdeVelg område på kart.
Bla i kartet til markøren er i ønsket område.
Trykk på OK/MENU.
En rød rute opprettes.
Drei på TUNE for å justere størrelsen på ruten.
Trykk på OK/MENU når ruten dekker ønsket område.
Området lagres i listen over områder som skal unngås.

For at området ikke skal tas med ved beregning av reisevei, må området aktiveres. Se avsnittet "Unngå område" ovenfor.

Unngå visse trafikkinnslag 2

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerRuteinformasjoner:

• Unngå motorveier
  • Unngå avgiftsbelagte veier
  • Unngå tunneller
  • Unngå ferger
  • Unngå biltog
  • Unngå krav om sjablong

Nb!

• Hvis det er laget en reiseplan når du gjør disse valgene, kan det oppstå en liten forsinkelse etter at et alternativ merkes av/merking blir fjernet for et alternativ, da hele reiseplanen må beregnes på nytt.
  • Hvis tunneler, bomstasjoner og motorveier er valgt bort, unngås disse såvidt mulig, og brukes bare hvis det ikke finnes noen andre rimelige alternativer.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Koordineres med informasjon fra trafikkradioen.
  3. 2 Funksjonen er bare tilgjengelig hvis slik informasjon er inkludert i kartdataene.