Navigasjon* - kartalternativ

Her kan du foreta innstillinger for hvordan kartet skal vises og hva som skal vises.
P3-1420-NAV-Melco Meny Inställn Kartalt VisaHelskärm

Kart over hele bildeskjermen

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerVis kart over hele skjermen.

Velg kartstørrelse:

• Markert rute - viser kartet over hele bildeskjermen.
  • Tom rute - bilrelatert informasjon, f.eks. kupétemperatur og avspillingsmedium vises i nedre og øvre kant av skjermen.

Karposisjon, kompassretning

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerMap type.

Velger hvordan kartet skal vises på bildeskjermen:

• Nord opp - kartet vises med Nord alltid oppover på bildeskjermen. Bilsymbolet beveger seg i aktuelle himmelretninger på skjermen.
  • Map heading up - bilsymbolet er i sentrum og peker alltid oppover på bildeskjermen. Kartbildet roterer under bilsymbolet i forhold til hvordan veien svinger.
  • 3D-kart, basis - kartet ses skrått ovenfra med bilsymbolene i sentrum og kjøreretning oppover på skjermen.
  • 3D-kart, detaljert - samme som forrige alternativ, men med forskjellige objekter, bygninger osv. lagt inn i kartbildet.

Informasjon langs motorvei

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerMotorveiinformasjon.

Velg funksjon:

• Markert rute - når bilen befinner seg på en motorvei, vises de tre (3) neste avkjøringene med f.eks. en rasteplass eller bensinstasjon. Listen blir sortert med nærmeste avkjøring nederst på listen.
  • Tom rute - funksjonen er slått av.

Informasjon om aktuell posisjon

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerPosisjonsinformasjon.

Velg posisjonsinformasjon:

• Gjeldende vei - bildeskjermen viser navn på den veien/gaten der bilen/markøren befinner seg.
  • Lengdegrad/breddegrad - skjermen viser koordinatene for stedet der bilen/markøren befinner seg.
  • Ingen - skjermen viser koordinatene for stedet der bilen/markøren befinner seg.

Kompass

På kartet på skjermen finner du et kompass som viser i hvilken retning fronten på bilen peker.

P3-1020-NAV-sv60 KompassnålP3-1420-NAV-Melco Kompassnål N-V-S-E

Kompassnålens røde spiss peker i nordlig retning og den hvite peker mot sør. Som alternativ til grafisk kompass kan også tekstbasert kompassretning velges.

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerKompass.

Velg om kompassretningen skal vises med en kompassnål eller med bokstaver:

• Grafisk - et kompassnål angir kompassretningen.
  • Tekst - bokstavene N for nord, W for vest, S for sør eller E for øst angir kompassretningen.

Også kartbildets kompassretning - nord eller kjøreretningen oppover på skjermen kan justeres, se avsnittet "Kartmodus, kompassretning" ovenfor.

Interessepunkter (POI) på kartet

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerInteressepunktsymboler.
P3-1020-NAV- Inställningar POI på karta-2
Markerte POI vises på kartet.

Velg POI-symboler hvilke trafikkhendelser som skal vises på kartet:

• Standard - POI - spesifisert med funksjonen Valgt vises.
  • Valgt - velg med TUNE-hjulet + OK for hver POI som ønskes på skjermen.
  • Ingen - ingen POI vises.

For at ikke kartbildet skal bli vanskelig å lese er antallet POI som kan ses samtidig på skjermen, begrenset. Du kan zoome inn et område for å se flere POI.

Kartfarger

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerKartfarger.

Velg innstilling for kartfarger:

• Automatisk - en lyssensor registrerer om det er dag eller natt og tilpasser bildeskjermen automatisk.
  • Dag - fargene og kontrasten på skjermen blir klare og skarpe.
  • Natt - fargene og kontrasten på skjermen tilpasses for å gi føreren optimalt syn i mørket.

Lagret sted på kartet

I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerKartalternativerLagret sted på kart.
Alle lagrede posisjoner vises.