Navigering* - fremgangsmåte

Grunnleggende fremgangsmåte for Sensus Navigation og eksempel på bruk.

Navigasjonssystemet kan styres fra midtkonsollen, rattknappene, fjernkontrollen* og delvis med talestyring. Informasjon om grunnleggende håndtering av systemet finnes i avsnittet Lyd og medier - håndtere systemet i førerveiledningen.

Aktivere Sensus Navigation

Trykk på NAV-knappen på midtkonsollen.
Etter en kort stund vises kartet over aktuelt geografisk område der bilen er symbolisert med en blå trekant.

Advarsel

Vær oppmerksom på følgende:

• Rett all oppmerksomhet mot veien og legg først og fremst all konsentrasjon i kjøringen.
  • Følg gjeldende trafikkregler og bruk sunn fornuft.
  • Veiforholdene kan på grunn av f. eks. været eller årstiden gjøre enkelte anbefalinger mindre pålitelige.

Det er ikke mulig å slå av navigasjonssystemet manuelt, men det arbeider i bakgrunnen - det slås først av når fjernnøkkelen tas ut av startlåsen.

Nb!

Navigasjonssystemet er tilgjengelig også når motoren er slått av. Hvis batterispenning er for lav, slås systemet av.

Menyer

I tillegg til systemets vanlige kildemeny og snarveimeny finnes en blameny for navigasjonssystemet.

I rullestilling flyttes et hårkryss over kartbildet med midtkonsollens numeriske knapper.

P3-1346-NAV-Melco Karta Scrolläge
Blamodus med trådkors1.

Aktivere/deaktivere blamodus

Aktivere - trykk på en av de numeriske knappene 0-9.
Deaktivere - trykk EXIT eller NAV.

Bla

Trykk på en av de numeriske sifferknappene 1-2-3-4-6-7-8-9 - i margene vises en retningspil kombinert med det sifferet som skal benyttes for å rulle kartet i ønsket retning.

Zoome

Vri på TUNE-rattet.

Sentrering av kart

P3-1020-S60/V60 Symbol telefon 5

Når du trykker på tallet 5 i blaposisjon sentreres kartet rundt bilens posisjon.

Hvis en reiseplan med delmål er aktivert, sentreres kartet rundt respektive delmål for hvert ytterligere trykk.

Rullemeny

P3-1346-NAV-Melco Karta Scrollmeny
I blamodus trykker du på OK/MENU.
En meny åpnes for det stedet på kartet som midten av trådkorset peker på.

Velg funksjon:

• Sett enkeltdestinasjon - Sletter eventuelle tidligere mål i reiseplanen og starter veiledning på kartet.
  • Legg til som rutepunkt - Legger markert sted til reiseplanen.
  • Info. om interessepunkt - viser navnet og adressen på bildeskjermen for det interessepunktet som ligger nærmest trådkorset. Du finner mer informasjon om interessepunkter under angi reisemål.
  • Trafikkinformasjon på kart - Gir mulighet til å se kommende trafikkmeldinger2 rundt markert sted.
  • Informasjon - Viser eventuell informasjon om markert sted.
  • Lagre - Gir mulighet til å lagre markert sted i minnet.

Eksempel

Veiledning til ønsket interessepunkt (POI):
Hvis kartbildet ikke vises, trykker du på NAV.
Kartbildet vises.
Trykk NAV.
Snarveimenyen åpnes.
Marker Angi interessepunkt og bekreft med OK/MENU.
Marker f.eks. Nær bilen og bekreft med OK/MENU.
Du ser en liste over treff.
Marker f.eks. Nearest tourist attraction og bekreft med OK/MENU.
Du ser en liste over treff.
Marker ønsket alternativ i listen og bekreft med OK/MENU.
Du ser en tilleggsmeny.
Marker Sett enkeltdestinasjon og bekreft med OK/MENU.
Veiledningen starter - følg anvisningene.

Se også eksempel på talestyring av navigasjonssystemet.

1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Velg om trådkorset/markørens posisjon skal vises med navn eller GPS-koordinater, se kartalternativer .
  3. 2 Tjenesten finnes ikke for alle områder/markeder.