Apper

Apper (applikasjoner) er tjenester som kan brukes hvis bilen er koblet til internett. Apper kan f.eks. være av typen navigasjonstjenester, sosiale medier, nettradio og musikktjenester.

For grunnleggende bruk og navigering, les om hvordan systemet håndteres og menyhåntering.

For at du skal kunne bruke apper, må bilen først være koblet til Internett.

Et symbol vises i øverste, høyre hjørne på skjermen når bilen er koblet til internett. Hvis ingen Internettilkobling er tilgjengelig, varsles det om dette på skjermen.

Nb!

Ved bruk av internett overføres data (datatrafikk), og det kan medføre en kostnad.

Aktivering av dataroaming kan gi ytterligere avgifter.

Kontakt nettverksleverandøren om kostnaden for datatrafikk.

P3-1346-x60-Internet_Apps

Trykk på P3-1346-x60-Connectivity symbol på midtkonsollen og velg Apper for å vise tilgjengelige apper1. Velg en app på listen og start med OK/MENU.

Appene lastes ned fra Internett til bilen og kjøres derfra. Appene lastes (oppdateres) hver gang de startes. Det betyr at det kreves internettoppkobling hver gang en app skal brukes.

Appene deler bilens stedsinformasjon

Enkelte apper krever at man deler sin stedsinformasjon. Appene bruker GNSS (Global Navigation Sattellite System) for å lokalisere bilen, noe som innebærer at bilens posisjon kan sendes også til Volvos tjenesteleverandører. Tjenesteleverandørene jobber på oppdrag fra Volvo og får bare behandle stedsinformasjon i den grad som er nødvendig for å levere tjenesten. Alle underleverandører er bundet av avtaler som pålegger dem konfidensialitet samt å behandle stedsinformasjon i henhold til gjeldende lov.

Pålogging

Noen apper/tjenester krever innlogging. Det finnes to typer:

• Noen apper kan kreve registrering hos app-/tjenesteleverandøren. Ved start av app får du informasjon om behovet for innlogging. Følg instruksjonene på skjermen for å registrere, eller bruk en eksisterende konto for å logge inn.
  • Noen apper/tjenester krever innlogging med en personlig Volvo ID. Registrer eller bruk eksisterende og få tilgang til flere nyttige tjenester, f.eks. send en adresse fra en karttjeneste på Internett direkte til en navigasjonsapp eller Volvos navigasjonssystem*2. For mer informasjon og hvordan du oppretter en konto, se Volvo ID.

Navigeringstjenester

Navigeringstjenester gir veiinformasjon som fører fram til et valgt reisemål. All veivisning er ikke garantert like pålitelig, for det kan oppstå situasjoner som ligger utenfor systemets kapasitet og vurderingsevne, som f. eks. brå væromslag.

Advarsel

Vær oppmerksom på følgende:

• Rett all oppmerksomhet mot veien og legg først og fremst all konsentrasjon i kjøringen.
  • Følg gjeldende trafikkregler og bruk sunn fornuft.
  • Veiforholdene kan på grunn av f. eks. været eller årstiden gjøre enkelte anbefalinger mindre pålitelige.

Nb!

Det er mulig å oppgradere til Sensus Navigation, som inneholder flere funksjoner og oppdatering av kartdata. Kontakt forhandleren din.
  1. 1 De tilgjengelige appene kan variere over tid og varierer etter utstyrsnivå og marked.
  2. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  3. 2 Sensus Navigation.