Internettilkoblet bil

Ved at bilen kobles til internett åpnes muligheten for å bruke f. eks. navigeringstjenester, nettradio og musikktjenester via apper og bruke bilens innebygde nettleser.
P3_13w46_Car Online

Når bilen er koblet til internett går det an å bruke tilleggsprogrammer (apper). Det kan variere hvilke apper som er tilgjengelig, men kan f.eks. være av typen navigeringstjenester, sosiale medier, nettradio og musikktjenester. Bilen har en enkel nettleser for å søke og vise informasjon fra internett.

Om tilkobling til internett skjer via mobiltelefon, går det an å samtidig bruke andre mobiltelefonfunksjoner, som å lese tekstmeldinger og ringe, se Bluetooth® handsfree telefon.

Mobiltelefon og nettleverandør må støtte internettdeling (deling av internettoppkobling) og abonnementet må omfatte datatrafikk.

Nb!

Ved bruk av internett overføres data (datatrafikk), og det kan medføre en kostnad.

Aktivering av dataroaming kan gi ytterligere avgifter.

Kontakt nettverksleverandøren om kostnaden for datatrafikk.

For grunnleggende håndtering, les om hvordan systemet håndteres og menyhåntering .

Koble bilen til Internett

P3-1346-x60-disable automatic internet connection
Innstillinger for internettilkobling.

Internettilkoblingens grunninnstilling er ikke tilkobling til internett. Etter at du har valgt et tilkoblingsalternativ, blir det valgte alternativet beholdt, og bilen kobler seg automatisk opp når et nettverk er tilgjengelig. Du kan bytte tilkoblingsmetode til internett ved å velge et annet tilkoblingsalternativ. Hvis du ikke vil koble automatisk til internett, velger du å avbryte nettverkstilkoblingen.

Velg tilkoblingsalternativet Bluetooth®, Wi-Fi eller bilmodem*:

Bilmodem*1

Ved tilkobling med bilmodem vil Volvo On Call-tjenestene bruke tilkoblingen.

Se Bilmodem*2 hvis du vil koble til med bilmodem.

Bluetooth®

Mobiltelefonen må først registreres og kobles til bilen.
Aktiver internettdeling (tildeling av internettilkobling (bærbar/personlig hotspot)) i mobiltelefonen.
Trykk på MY CAR for å se normalvisningen for kilden. Trykk så på OK/MENU og velg Innstill.InternettinnstillingerKoble til viaBluetooth.
Bilen er nå tilkoblet.

Etter dette kobler bilen automatisk opp via Bluetooth® ved tilgjengelige nettverk.

Et -symbol på skjermen viser aktuell tilkoblingsstatus.

Se Avbryt nettverkstilkobling hvis du vil avbryte nettverkstilkoblingen.

Bilen kan maksimalt huske 10 Bluetooth®-nettverk. Hvis du legger til ett ekstra, tas det eldste nettverket og passordet bort fra listen over lagrede nettverk.

Wi-Fi

P3/P4-1420-WiFi logo small
Aktiver internettdeling (tildeling av internettilkobling (bærbar/personlig hotspot)) i mobiltelefonen.
Trykk på MY CAR for å se normalvisningen for kilden. Trykk så på OK/MENU og velg Innstill.InternettinnstillingerKoble til viaWi-Fi.
Søk etter tilgjengelige Wi-Fi-nettverk startes.
Velg ditt nettverk.
Velg Connect.
Angi passordet til nettverket.
Bilen prøver nå å koble seg til nettverket.

Etter dette kobler bilen automatisk opp via Wi-Fi ved tilgjengelige nettverk.

Et -symbol på skjermen viser aktuell tilkoblingsstatus.

Se Avbryt nettverkstilkobling hvis du vil avbryte nettverkstilkoblingen.

Bilen kan maksimalt huske 10 Wi-Fi-nettverk. Hvis du legger til ett ekstra, tas det eldste nettverket og passordet bort fra listen over lagrede nettverk.

Fjern separat Wi-Fi-nettverk

Trykk på MY CAR for å se normalvisningen for kilden.
Trykk så på OK/MENU og velg Innstill.Internettinnstillinger.
Velg Wi-Fi.
Du ser en liste over tilgjengelige nettverk.
Velg nettverket som skal fjernes.
Velg Glem.
Bilen kommer ikke lenger til å koble seg automatisk til nettverket.

Fjern alle nettverk

Alle nettverk kan fjernes samtidig. Husk da at alle brukerdata og systeminnstillinger tilbakestilles til opprinnelig fabrikkinnstilling.

For å tilbakestille til fabrikkinnstillingene, trykker du på MY CAR i midtkonsollen, deretter OK/MENU og velger Innstill.Tilbakestill til fabrikkinnstillinger.

Teknikk og sikkerhet for Wi-Fi

Det er bare mulig å koble til nettverk av følgende type:

• Frekvens - 2,4 GHz.
  • Standarder - 802.11 b / g / n.
  • Sikkerhetstype - WPA2-AES-CCMP.

Hvis flere enheter jobber på frekvensen samtidig, kan det føre til dårligere ytelse.

Avbryt nettverkstilkoblingen

P3-1346-x60-disable automatic internet connection

Trykk på OK/MENU og velg Innstill.InternettinnstillingerKoble til viaIngen. Bilen kommer ikke til å koble seg opp mot internett.

Ingen eller dårlig Internettilkobling

Mengden data som overføres kommer an på hvilke tjenester eller apper som brukes i bilen. For eksempel medfører det en stor datatrafikkmengde å strømme lyd, så det krever god tilkobling og god signalstyrke.

Mobiltelefon til bil

Hastigheten til oppkoblingen kan variere, avhengig av plasseringen av mobiltelefonen i bilen. Flytt mobiltelefonen nærmere bilens lyd- og mediesystem for å øke signalstyrken. Pass på at det ikke finnes noe som forstyrrer mellom disse.

Mobiltelefon til nettverksleverandør

Hastigheten i det mobile nettverket varierer alt etter dekningen der du er. Dårligere nettdekning kan forekomme, f.eks. i tunneler, ved høye fjell, i dype daler eller innendørs. Hastigheten kommer også an på hvilken avtale du har med din teleoperatør.

Nb!

Kontakt nettleverandøren din hvis du får problemer med datatrafikken.
  1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Bare biler med Volvo On Call
  3. 2 Bare biler med Volvo On Call.