Navigering* - kart- og systeminformasjon

Volvo tilbyr et antall kart som dekker forskjellige deler av verden. Et kart består av kart- og veidata med tilhørende informasjon.

Ved oppdatering overføres ny informasjon til navigasjonssystemet og gammel, uaktuell informasjon fjernes.

Systeminformasjon

P3-1346-NAV-Melco Meny Inställn System-info-2
I normalvisningen til navigasjonskilden trykker du på OK/MENU og velger InnstillingerSysteminformasjon.
Et utdrag av aktuell status i navigasjonssystemet vises, f.eks. aktuell sender av trafikkinformasjon og operative kartdata samt kartversjon.

Kart - innhold

Kart utvikles med økt informasjon og oppdateres fortløpende.

Nb!

Kartdata har ikke 100 prosent dekning i alle områder/land.

Dekningsområdet til systemet bygges stadig ut, derfor kan det av og til være nødvendig å oppdatere.

Se www.volvocars.com/navi og www.volvocars.com/mapupdate for informasjon om kart og annet som er relatert til Sensus Navigation.

Kartområder

Bilens navigasjonssystem varierer avhengig av marked. Kontakt en Volvo-forhandler for informasjon om fremgangsmåten ved behov for å endre kartområder.

Oppdatering av kart

Oppdaterte kartdata lastes ned fra Internett1 til en USB-penn2. Overføring av nedlastet oppdatering til bilens navigasjonssystem foretas deretter via bilens USB-tilkobling, som er plassert i tunnellkonsollens bakre oppbevaringsrom.

Nb!

Før oppdatering av bilens kartdata påbegynnes:

• Les først gjennom informasjon og instruksjoner fra Internett angående nedlasting og oppdatering av kartdata.

Ved spørsmål om oppdatering kontakter du en Volvoforhandler eller ser www.volvocars.com/navi og www.volvocars.com/mapupdate.

Oppdatering

Følg anvisningene på skjermen for å oppdatere navigasjonssystemet - der vises fortløpende hvor i prosessen oppdateringen befinner seg, samt omtrent gjenværende tid.

Nb!

Under oppdatering er flere av infotainmentfunksjonerne slått av eller redusert.
Start motoren.
Koble til USB-pennen med oppdateringen til bilens USB-kontakt og følg anvisningene på bildeskjermen.
Displayet viser Kartoppdatering fullført. Alle funksjonene til navigasjonssystemet kan brukes igjen.

Nb!

Oppdateringer av kartdata kan av og til også legge nye funksjoner, som ikke er beskervet i denne håndboken.

Fortsette oppdatering etter avbrudd

Hvis oppdateringen ikke er klar når motoren slås av, fortsetter prosessen der den ble avbrutt ved neste motorstart, dersom USB-pennen fremdeles er koblet til. Hvis USB-pennen ikke er koblet til, starter du motoren og kobler så til USB-pennen.

Skjermen viser Kartoppdatering fullført når oppdateringen er gjennomført.

1. * Tilleggsutstyr/tilbehør.
  2. 1 Se informasjon på www.volvocars.com/mapupdate
  3. 2 USB-pennen må ha ledig plass til minst 20 GB.