Adaptiv fartsholder* - håndtere hastighet

Den adaptive cruisekontrollen(ACC – Adaptive Cruise Control) hjelper føreren å holde en jevn hastighet sammen med forvalgt tidsintervall til forankjørende kjøretøy.
P4-1220-ACCmedSL Rattknappar
Adaptiv cruisekontroll med fartsbegrenser
P4-1220-ACCutanSL Rattknappar
Adaptiv cruisekontroll uten fartsbegrenser

For å skru på ACC:

• Trykk på rattknappen Ikon farthållare 4 - et lignende HVITT symbol tennes på kombiinstrumentet (8), noe som viser at den adaptive cruisekontrollen er i klarstilling.

Aktivere ACC:

• Ved ønsket hastighet trykker du på rattknappen Ikon farthållare 2 eller Ikon farthållare 3.
> Aktuell hastighet lagres i minnet. Kombiinstrumentet viser et forstørrelsesglass (6) rundt den lagrede hastigheten noen sekunder, og markeringen skifter fra HVITT til GRØNT.
P3-0720 Symbol farthållare 2

Når dette symbolet skifter farge fra HVITT til GRØNT, er ACC aktiv og bilen holder lagret hastighet.

P4-1220-ACC Följer bil

Kun når symbolet viser bilde av et annet kjøretøy reguleres avstanden til forankjørende kjøretøy av ACC.

P4-1220-ACC Hastighet skillnad

Samtidig markeres et hastighetsområde:

• den høyere hastigheten med GRØNN markering er den forprogrammerte hastigheten
  • den lavere hastigheten er det forankjørende kjøretøyets hastighet.

Endre lagret hastighet

Lagret hastighet endres med kort eller langt trykk på knappen Ikon farthållare 2 eller Ikon farthållare 3.

For å justere +/- 5 km/t:

• Bruk korte trykk - hvert trykk gir +/- 5 km/t.

For å justere +/- 1 km/t:

• Hold knappen inne og slipp når markeringen til kombiinstrumentet er ved ved ønsket hastighet.

Sist foretatte trykk lagres i minnet.

Hvis farten økes med gasspedalen før trykk på Ikon farthållare 2/Ikon farthållare 3-knappen, er det bilens aktuelle hastighet ved knappetrykket som lagres.

En midlertidig fartsøkning med gasspedalen, f.eks. ved forbikjøring, påvirker ikke innstillingen. Bilen går tilbake til sist lagret hastighet når gasspedalen slippes.

Nb!

Hvis noen av knappene til den adaptive cruisekontrollen holdes inne i flere minutter, blokkeres funksjonen og stenges av. For å kunne gjenaktivere den må bilen stanses og motoren startes på nytt.

I noen situasjoner kan den ikke gjenaktiveres - da viser kombiinstrumentet Adaptiv cruisekontroll ikke tilgjengelig.