Talekontroll

Talestyring gir føreren mulighet til å aktivere bestemte funksjoner i multimediesystemet, i radioen, i en Bluetooth®-tilkoblet mobiltelefon eller i Volvos navigasjonssystem*.

Nb!

• Informasjonen for talestyring av mobiltelefon i denne delen beskriver bruken av talekommandoer for å styre en Bluetooth®-tilkoblet mobiltelefon. Detaljert informasjon om bruk av en Bluetooth®-tilkoblet mobiltelefon, se Bluetooth® handsfree telefon.
  • Volvos navigasjonssystem* - har et separat tillegg med mer informasjon om talestyring og talekommandoer for dette systemet.

Talekommandoen tilbyr bekvem håndtering og hjelper føreren slik at han ikke distraheres og i stedet kan konsentrere seg om kjøringen og fokusere sin oppmerksomhet på vei og trafikksituasjon.

Advarsel

Føreren har alltid det fulle ansvaret for å kjøre bilen på en sikker måte og overholde gjeldende trafikkregler.

Talestyringssystemet gir føreren mulighet til å aktivere enkelte funksjoner i multimediesystemet, i radion, i en Bluetooth®-tilkoblet mobiltelefon eller i Volvos navigasjonssystem* ved bruk av tale, samtidig som føreren kan holde hendene på rattet. Inndataene skjer i dialogs form med talte kommandoer fra brukeren og verbale svar fra systemet. Talestyringssystemet bruker samme mikrofon som Bluetooth® håndfrisystemet, se Bluetooth® handsfree telefon - oversikt, og talestyringssystemet svarer gjennom bilens høyttalere.

Komme i gang med talestyring

P3-1020-S60/V60 voice control button
Rattbrytere.
  1. Ikon röd cirkel 1Knapp for talestyring
  • Trykk på knappen for talestyring (1) for å aktivere systemet og initiere en dialog med talekommandoer. Systemet vil da vise vanlige kommandoer i displayet i midtkonsollen.

Husk på følgende når du bruker talestyringssystemet:

• Ved kommandoer - snakk etter tonen, med normal stemme i vanlig tempo.
  • Snakk ikke mens systemet svarer (systemet oppfatter ikke kommandoer i dette tidsrommet).
  • Bilens dører, vinduer og takluke* skal være stengt.
  • Unngå bakgrunnslyder i kupéen.

Nb!

Ved usikkerhet om hvilken kommando som skal bruker kan føreren si "Hjelp". Systemet svarer da med noen forskjellige kommandoer som kan brukes i den aktuelle situasjonen.

Talestyring kan avbrytes på følgende måte:

• si "Avbryt"
  • trykk på EXIT eller en annen knapp for hovedkilde (for eksempel MEDIA).

Tilkobling av mobiltelefon

Før talekommandoen til mobiltelefonen kan brukes må en mobiltelefon være registrert og tilkoblet via Bluetooth® håndfri. Dersom en telefonkommando gis og ingen mobiltelefoner er tilkoblet, vil systemet informere om dette. For informasjon om registrering og tilkobling av mobiltelefon, se Registrering av Bluetooth® -enhet.