Elektrisk betjent bakluke

Bakluken til bilen kan åpnes/lukkes ved hjelp av en knapp på belysningspanelet samt på fjernnøkkelen
P3007-POT automatisk stängning av baklucka

Notat

Hold øye med takhøyden når du styrer bakluka elektrisk. Ikke bruk elektrisk styring hvis det er lavt under taket, se "Avbryte åpning eller lukking av bakluke".

Notat

• Hvis systemet har arbeidet sammenhengende i for lang tid, slås det av for å unngå overbelastning. Det kan brukes igjen etter ca. 2 minutter.
  • Hvis bilbatteriet har vært utladet eller frakoblet, må luken åpnes og lukkes én gang for at systemet skal nullstilles.

Programmerbar maksimal åpning

Den maksimale åpningen til bakluken kan programmeres. Kan brukes for eksempel ved lav takhøyde i garasjen. Gjør slik:

• Åpne bakluken manuelt, hold den i ønsket stilling, trykk lenge (minst tre sekunder) på knappen på bakluken og slipp luken. Programmeringen er utført.
  • Programmeringen oppheves ved at luken føres manuelt til en høyere stilling.

Snø og vind

Hvis det er ekstra vekt på bakluken i form av for eksempel snø, is eller sterk vind når den skal åpnes, slik at luken faller ned, lukkes den automatisk.

Klemsikring

Hvis noe med tilstrekkelig motstand hindrer bakluken fra å åpnes/lukkes, aktiveres klemsikringen.

• Under åpning: Den elektriske betjeningen slås av, og bakluken frikobles.
  • Under lukking: Bakluken stopper og beveger seg noen centimeter bort fra hindringen.

Advarsel

Pass på at ingen blir klemt ved åpning og lukking. Se etter at ingen er i nærheten av bakluka før du åpner eller lukker den. En klemmeskade kan få alvorlige følger.

Hold alltid øye med bakluka når den åpnes eller lukkes.

Åpne bakluken

Symbol lastning i bagageutrymmet

Bakluken kan åpnes på tre måter, to av dem med denne knappen:

• Et langt trykk på knappen på belysningspanelet: Hold knappen inne helt til bakluken begynner å åpnes.
  • Et langt trykk på knappen på fjernkontrollnøkkelen: Hold knappen inne helt til bakluken begynner å åpnes.
  • Trykk lett på den gummierte trykkplaten under det utvendige håndtaket.

Lukke bakluken

Symbol lastning i bagageutrymmet

Bakluken lukkes med denne knappen på luken eller for hånd.

• Trykk på knappen, og luken lukkes automatisk.

Avbryte åpning/lukking av bakluken

Symbol lastning i bagageutrymmet

Bevegelsen kan avbrytes på fire måter, tre av dem med denne knappen:

• Trykk på knappen på belysningspanelet
  • Trykk på knappen på fjernkontrollnøkkelen
  • Trykk på knappen på bakluken
  • Trykk på den gummierte trykkplaten under det utvendige håndtaket.

- Lukebevegelsen avbrytes, og luken stopper.

Åpne og lukke bakluken manuelt

Systemet kobles ut hvis åpnings-/startprosedyren avbrytes som beskrevet i det foregående avsnittet.

• Deretter kan bakluken åpnes og lukkes manuelt.