Knapp for gassdrift*

Biler med motoralternativet Bi-Fuel har en knapp for å veksle mellom gassdrift (CNG - Compressed Natural Gas) og bensindrift.

Betjening

P5-1646-V90 Bi Fuel - CNG switch and position

Trykk på knappen for å veksle mellom gassdrift og bensindrift.

Når omkoblingen skjer høres en klikkende lyd fra bagasjerommet. Det er normalt - lyden oppstår når tankventilene åpnes.

Knappen har to innstillinger:
  • BI-FUEL lyser grønt - bilen går på bilgass
  • BI-FUEL lyser oransje - bilen går på bensin (drivstoffmåler for bilgass er slukket).

Bilen starter alltid på bensin selv om gassdrift er valgt. Når motoren har startet, skifter systemet automatisk til gassdrift i løpet av noen sekunder ved varmstart.

Ved start med kald motor tar det lengre tid før bilen går over til gassdrift, for å sikre lavest mulig utslipp.

Varsellampe

Hvis varsellampen i knappen tennes og/eller det høres gjentatte lydsignaler, er det behov for service. Bekreft varslingen ved å trykke på knappen og oppsøk nærmeste verksted - et autorisert Volvo-verksted anbefales.