Aktivere/deaktivere frostfjerning for vinduer og bakspeil

De tre funksjonene maks. frostfjerner, elektrisk oppvarmet frontrute* og elektrisk oppvarmet bakrute samt ytre bakspeil brukes for raskt å fjerne dugg og is fra vinduer og bakspeil.

Fra fysiske knapper i midtkonsollen

Du kommer raskt til frostfjerningsfunksjonene via de fysiske knappene i midtkonsollen.

Med elektrisk oppvarmet frontrute* kan maks defroster bare aktiveres individuelt fra klimavinduet i midtdisplayet.

P5-1507–Climate–Physical buttons
Fysiske knapper i midtkonsollen.
  1. P5-Icon red circle 1Knapp for elektrisk oppvarmet frontrute* og maks. frostfjerner.
  2. P5-Icon red circle 2Knapp for elektrisk oppvarmet bakrute og ytre bakspeil.
Biler uten elektrisk oppvarmet frontrute:
Trykk på knappen (1).
Maks. defroster aktiveres/deaktiveres, og knappen lyser/er slukket.
Biler med elektrisk oppvarmet frontrute:
Trykk flere ganger på knappen (1) for å veksle mellom de tre nivåene:
  • Aktivert elektrisk oppvarmet frontrute
  • Aktivert elektrisk oppvarmet vindu og maks. defroster
  • Deaktivert.
Elektrisk oppvarmet frontrute og maks defroster aktiveres/deaktiveres, og knappen begynner/slutter å lyse.

Nb!

Maks defroster starter med en viss forsinkelse for å unngå kort økning i viftenivå hvis elektrisk oppvarmet frontrute deaktiveres med to raske trykk på knappen.
Elektrisk oppvarmet bakrute og elektrisk oppvarmede sidespeil:
Trykk på knappen (2).
Elektrisk oppvarmet bakrute og utvendige speil aktiveres/deaktiveres, og knappen begynner/slutter å lyse.

Fra klimavinduet i midtdisplayet

Aktivere/deaktivere maks. frostfjerner

P5-1507–Climate–Button max defroster
Maks defrosterknapp i klimavinduet.
Åpne klimavinduet i midtdisplayet.
Trykk på Max.

Maks. defroster aktiveres/deaktiveres, og knappen lyser/er slukket.

Maks defroster deaktiverer automatisk regulering av klimaet og luftresirkulering, aktiverer luftkondisjonering samt endrer viftenivået til 5 og temperaturen til HI.

Når maks frostfjerner blir deaktivert, går klimaanlegget til de forrige innstillingene.

Nb!

Lydnivået øker i og med at viftenivået endres til 5.

Aktivere/deaktivere elektrisk oppvarmet frontrute*

P5-1507–Climate–Button electric windscreen
Knappen for elektrisk oppvarmet frontrute i klimavinduet.
Åpne klimavinduet i midtdisplayet.
Trykk på Elektrisk.
Elektrisk oppvarmet frontrute aktiveres/deaktiveres, og knappen lyser/er slukket.

Nb!

En trekantet flate ytterst på hver side av frontruten er ikke elektrisk oppvarmet. Der kan avisingen ta lenger tid.

Nb!

Elektrisk oppvarmet frontrute, kan påvirke ytelsen til transpondere og annet kommunikasjonsutstyr.

Nb!

Hvis elektrisk oppvarmet frontrute aktiveres når Start/Stop-funksjonen har stanset motoren automatisk, vil motoren startes på nytt.

Aktivere/deaktivere elektrisk oppvarmet bakrute og ytre bakspeil

P5-1507–Climate–Button rear defroster
Knappen for elektrisk oppvarmet bakrute og ytre bakspeil i klimavinduet.
Åpne klimavinduet i midtdisplayet.
Trykk på Bak.
Elektrisk oppvarmet bakrute og utvendige speil aktiveres/deaktiveres, og knappen begynner/slutter å lyse.

Aktivere/deaktivere automatisk start av elektrisk oppvarmede vinduer

Det er mulig å stille inn om automatisk start av elektrisk oppvarmet frontrute* samt elektrisk oppvarmet bakrute og ytre bakspeil skal være aktivert/deaktivert ved motorstart. Med automatisk start aktivert vil elektrisk oppvarming starte når det er fare for is eller dugg på vinduet. Elektrisk oppvarming slås av automatisk når ruten er tilstrekkelig varm og duggen eller isen er borte.

Trykk på Innstillinger i toppvinduet på midtdisplayet.
Trykk på Klima.

Velg Automatisk defroster foran for å aktivere/deaktivere automatisk start av elektrisk oppvarmet frontrute.

Velg Automatisk oppvarming av bakvindu for å aktivere/deaktivere automatisk start av elektrisk oppvarmet bakrute og utvendige bakspeil.