Håndtere fart for cruisekontrollen

Cruisekontrollen (Cruise Control – CC) kan stilles inn på ulike hastigheter.
P5-1507-CC rattknappar-1
Obs! Bildet er skjematisk. Detaljer kan variere avhengig av bilmodell.
Endre lagret fart med korte eller lange trykk på rattknappen P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp + (1) eller - (3):
  • Bruk korte trykk for å justere +/- 5 km/t (+/- 5 mph) med hvert trykk.
  • Hold knappen inne for å justere +/- 1 km/t (+/- 1 mph) og slipp når førerdisplayets markering (4)/(6) er ved ønsket hastighet.
Sist foretatte trykk lagres i minnet.

Hvis farten økes med gasspedalen før du trykker på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp +, er det bilens aktuelle fart ved knappetrykket som lagres, forutsatt at føreren holder foten på gasspedalen når du trykker.

En midlertidig fartsøkning med gasspedalen, f.eks. ved forbikjøring, påvirker ikke innstillingen. Bilen går tilbake til sist lagret hastighet når gasspedalen slippes.

Bruk motorbremsen i stedet for fotbremsen

Cruisekontrollen regulerer farten med redusert bremseinngrep fra fotbremsen. I nedoverbakker kan det av og til være ønskelig å rulle litt raskere og bare la motorbremsen dempe fartsøkningen. Føreren kan da koble ut cruisekontrollens bremseinngrep midlertidig.

Trykk ned gasspedalen omtrent halvveis, og slipp den opp igjen.
Cruisekontrollen kobler fotbremsinngrepet ut den automatiske bremsingen så bare med motorbrems.