Innstillinger for radio

Flere forskjellige radiofunksjoner kan aktiveres og deaktiveres.

Avbryte trafikkmelding

Pågående sending av f.eks. trafikkmeldinger kan avbrytes midlertidig med trykk på P5–1507–Symbol-OK button i høyre knapperad på rattet, eller trykk på Avbryt på midtdisplayet.

Aktivere og deaktivere radiofunksjoner

Trekk ned toppvinduet, og velg InnstillingerMedia og ønsket radiobånd for å se tilgjengelige funksjoner.

AM/FM-radio1

• Vis radioinformasjon: viser informasjon om innhold i programmene, artister osv.
  • Frys programnavn: velg hvis du ønsker at programtjenestenavnet ikke skal bla kontinuerlig og visningen i stedet skal fryses etter 20 sekunder.
  • Velg kunngjøringer:
    • Lokale avbrudd: avbryter pågående medieavspilling og sender informasjon om trafikkproblemer i nærområdet. Avspilling av forrige mediekilde gjenopptas når meldingen er ferdig. Funksjonen Lokale avbrudd er en geografisk begrensning av funksjonen Trafikkmeldinger. Funksjonen Trafikkmeldinger må være aktivert samtidig.
    • Nyheter : avbryter pågående medieavspilling og sender nyheter. Avspilling av forrige mediekilde gjenopptas når nyhetssendingen er ferdig.
    • Alarm: avbryter pågående medieavspilling og sender advarsler om alvorlige ulykker og katastrofer. Avspilling av forrige mediekilde gjenopptas når meldingen er ferdig.
    • Trafikkmeldinger: avbryter pågående medieavspilling og sender informasjon om trafikkproblemer. Avspilling av forrige mediekilde gjenopptas når meldingen er ferdig.

DAB* (digitalradio)

• Sorteringstjenester:- valg for hvordan kanalene skal sorteres. Enten alfabetisk rekkefølge eller etter servicenummer.
  • DAB-til DAB-skifte: start funksjoner for kobling innenfor DAB. Hvis mottaket for en radiokanal går tapt, blir en annen lett opp automatisk innenfor en annen kanalgruppe (enhet).
  • DAB- til FM-skifte: starter funksjonen for kobling mellom DAB og FM. Hvis en radiokanal ikke lenger kan tas inn, søkes en alternativ frekvens på FM opp automatisk.
  • Vis radioinformasjon: valg for å vise radiotekst eller valgte deler av radiotekst, f.eks. artist.
  • Vis programrelaterte bilder: velg om bilder til forskjellige programmer skal vises på skjermen eller ikke.
  • Velg kunngjøringer: valg for hvilke typer meldinger som skal tas imot når DAB er i gang. Valgte meldinger avbryter pågående medieavspilling og spiller av meldingen. Avspilling av forrige mediekilde gjenopptas når meldingen er ferdig.
    • Alarm: avbryter pågående medieavspilling og sender advarsler om alvorlige ulykker og katastrofer. Avspilling av forrige mediekilde gjenopptas når meldingen er ferdig.
    • Trafikkmeldinger: mottar informasjon om trafikkproblemer.
    • Nyhetsmeldinger: mottar nyheter.
    • Transportmelding: mottar informasjon om kollektivtrafikk, f.eks. rutetabeller for ferger og tog.
    • Advarsel/Tjenester: mottar informasjon om hendelser av mindre betydning enn alarmfunksjonen, f.eks. strømbrudd.
  1. 1 AM-radioens tilgjengelighet varierer avhengig av modell og/eller marked/land.
  2. * Tilleggsutstyr/tilbehør.