Strømforsyning

Bilens egen strømforsyning skjer via forskjellige komponenter og gir mulighet til de elektriske funksjonene til disse.

Bilens primære elektriske anlegg bruker spenningen 12 V og driver elektrisk utstyr.

Bilen av typen mildhybrid1 er utstyrt med et 48-volts system i tillegg til det primære elektriske anlegget.

Batterier

For strømforsyning til forskjellige komponenter er din bil utstyrt med:

• et 12-volts startbatteri som driver bilens primære elektriske anlegg
  • et hjelpebatteri som bidrar under start/stopp-funksjonens startsekvens. Batteriet er enten et 12 V-batteri eller, hvis bilen er av typen mildhybrid1, et 48 V-batteri som også gir mulighet til regenerativ bremsing under kjøring.

Advarsel

48 V-spenning kan være farlig ved feil fremgangsmåte. Ikke berør noe på batterier som ikke er tydelig beskrevet i førerveiledningen.

• 48 V hjelpebatteri må aldri brukes ved start med startkabler.
  • Eksternt elektrisk utstyr skal ikke under noen omstendighet kobles til 48 V-batteriet.
  • Service og utskifting av 48 V-batteri skal kun utføres av et verksted – et autorisert Volvo-verksted anbefales.
  1. 1 Biler med motoralternativ B4, B5 eller B6 er av typen mild hybrid.