Informasjon i midtdisplayet om lading

Fra midtdisplayet er det mulig å stille inn ladenivå, låse opp ladekabelen, stille inn strømstyrke og planlegge lading.

For å komme til ladingsvinduet i bilens midtdisplay trykker du på iCup-2037-Settings symbol og deretter på Lading. Ladevinduet i midtdisplayet aktivere også når lading startes.

Viktig

Volvo fraråder sterkt å lade bilen med vekselstrøm på 100–120 V i kombinasjon med en strømstyrke under 10 A.

Stille inn ladegrense

iCup- 23w08-Charge status CSD
  1. P5-Icon red circle 1Batteriets gjeldende ladenivå.
  2. P5-Icon red circle 2Ladegrense – Sveip for å stille inn en grense for hvilket ladenivå ladingen skal avsluttes ved. Innstilt verdi opprettholdes til den endres igjen i midtdisplayet.

Viktig

Følg anbefalingene for håndtering av høyspenningsbatteriet for å optimere batteriets levetid og ytelse.

Planlegge lading

Ved lading med vekselstrøm er det mulig å planlegge lading og stille inn start- og stopptider for lading. De planlagte tidene brukes og gjentas deretter automatisk hver dag.

iCup-22w22-BEV-Scheduled charging overview

Velg LadingAngi tidsstyring i midtdisplayet, og aktiver deretter planleggingen ved Tidsplan for lading. Trekk i bryterne ved iCup-22w22-BEV-Starting time scheduled charging og iCup-22w22-BEV-Ending time scheduled charging for å stille inn ønsket start- og stopptid for ladingen.

Deaktiver planleggingen av lading med bryteren ved Tidsplan for lading.

Det er også mulig å deaktivere planleggingen ved å:
Koble ladekabelen til bilen. Lysdioden ved bilens ladeinntak lyser blått, ettersom bilen er innstilt på lading ifølge det innstilte skjemaet.
Koble fra kabelen, og koble den til igjen med én gang (innen tre sekunder).
Lysdioden ved bilens ladeinntak blinker/lyser grønt, og bilen lades. Den planlagte ladingen er nå deaktivert. For å aktivere den igjen, følg veiledningen over.

Nb!

Ladeinntaket LED-lampe til angir statusen for ladingen av høyspentbatteriet og ikke om bilen bruker strøm, for eksempel når klimaanlegget er i bruk. Bilen kan trekke strøm fra uttaket selv om LED-lampen angir at ladingen er fullført eller at planlagt lading er aktivert. For at ikke bilens rekkevidde skal påvirkes, trekker bilen i første rekke strøm fra uttaket og ikke batteriet for å forsyne eventuelle ekstra forbrukere i bilen (parkeringsvarmer osv.).

Låse og låse opp ladekabel

Trykk på Frigjør kabel i midtdisplayet for å låse opp ladekabelen og avbryte pågående lading. Du kan låse kabelen i ladeinntaket ved å trykke på Lås kabel i midtdisplayet. Ved lading via vegguttak/ladestasjon (vekselstrømslading) gjenopptas ladingen automatisk. Ved hurtiglading (likestrømslading) gjenopptas ikke ladingen automatisk.

Stille inn strømstyrke

iCup-23w08-Current limit
  1. P5-Icon red circle 1Innstilt strømstyrke.

Ved lading med vekselstrøm1 er det mulig å begrense den maksimale strømstyrken bilen kan lades med.

Velg Lading og pilen ved Nåværende grense (ampere). Trykk på + for å øke strømstyrken eller - for å redusere strømstyrken2.

Ved lading med mer enn 1 fase, vises på førerdisplayet den innstilte strømstyrken per fase3.

Nb!

Strømstyrken kan begrenses av ladestasjonen, ladekabelen eller bilens høyspenningssystem. Det er ikke garantert at bilen kan lades med angitt strømstyrke hvis den er høyere enn ladestasjonen eller ladekabelen tillater.
  1. 1 Gjelder lading via ladestasjon (mode 3) og lading via vegguttak (mode 2).
  2. 2 Innstilt strømstyrke gjelder per fase fra vekselstrømkilden.
  3. 3 Gjelder enkelte markeder.