Ladestatus i bilens ladeinntak

LED-lampen i bilens ladeinntak viser gjeldende status for en pågående lading. I tabellen nedenfor forklares tilstandene til LED-lampen.
LED-lampens lysBetydning
HvittVelkomstlys
Blinkende gultLadeprosessen er i ferd med å bli avbrutt.
GultVentemodus1 - venter på at lading skal starte.
Blinkende grøntLading pågår2.
GrøntLadingen er fullført3.
Rødt

En feil har oppstått. Kontroller tilkoblingen av ladekabelen til bilens ladeinntak og strømkilden.

Start deretter lading på nytt ved å følge denne fremgangsmåten:
  1. Trekk ladekabelen ut av ladeinntaket.
  2. Vent en stund.
  3. Koble ladekabelen til ladeinntaket igjen.
  4. Kontakt Volvo-forhandleren hvis problemet vedvarer.
Blinker rødt

Bilen er låst og registrerer ingen nøkkel når ladekabelen låses opp med knappen ved ladeinntaket.

Blått

Planlagt lading aktivert.

Nb!

Ladeinntaket LED-lampe til angir statusen for ladingen av høyspentbatteriet og ikke om bilen bruker strøm, for eksempel når klimaanlegget er i bruk. Bilen kan trekke strøm fra uttaket selv om LED-lampen angir at ladingen er fullført eller at planlagt lading er aktivert. For at ikke bilens rekkevidde skal påvirkes, trekker bilen i første rekke strøm fra uttaket og ikke batteriet for å forsyne eventuelle ekstra forbrukere i bilen (parkeringsvarmer osv.).
  1. 1 F.eks. etter at lading har blitt avbrutt og ladekabelens håndtak er låst opp.
  2. 2 Jo saktere blinking, desto nærmere fulladet.
  3. 3 Slukker etter en stund.