Aktivere og deaktivere parkeringsbremsen

Bruk parkeringsbremsen for å forhindre at bilen ruller bort fra stillstand. En aktivert parkeringsbrems sperrer begge bakhjulene.

Aktivere parkeringsbrems

P6-22w22-BEV-Parking brake button
Knappen for parkeringsbremsen sitter ved siden av girvelgeren.
Trykk på knappen.
Symbolet på førerdisplayet tennes når parkeringsbremsen er aktivert.

Automatisk aktivering

Parkeringsbremsen aktiveres automatisk

• Hvis bilen slås av.
  • Hvis føreren tar av sikkerhetsbeltet og/eller åpner førerdøren.
  • Hvis funksjonen Hold (brems ved stillstand) er aktivert og bilen har stått stille i lengre tid (ca. 5-10 minutter).

Viktig

Kontroller at symbolet for parkeringsbrems lyser når bilen forlates.

Nødbrems

I nødstilfeller kan parkeringsbremsen aktiveres når bilen er i bevegelse, ved å trykke og holde knappen inne.

Bilen bremses da kraftig med driftsbremsen. Bremseforløpet avbrytes når knappen slippes eller gasspedalen trås inn.

Nb!

Ved nødbremsing i høyere hastigheter lyder et signal under oppbremsingen.

Deaktivere parkeringsbremsen

Parkeringsbremsen deaktiveres automatisk når en girposisjon velges.

Ta på sikkerhetsbeltet.
Trå inn bremsepedalen.
Velg girposisjon D eller R
Parkeringsbremsen slipper automatisk, og symbolet i førerdisplayet slukker.
Slipp opp bremsepedalen.

Hvis One Pedal Drive er aktivert, driver ikke bilen fremover, men den kan begynne å rulle hvis underlaget heller i samme retning som valgt girvelgerstilling.

Hvis One Pedal Drive er deaktivert, driver bilen langsomt i valgt retning ved et lett trykk på gasspedalen.

Nb!

Vilkårene for automatisk deaktivering er enten at føreren har tatt på seg sikkerhetsbeltet eller ta førerdøren er stengt.

Symbol på førerdisplayet

SymbolBetydning
P5P6-2037-iCup-Parking brake warning symbol

Lyser kontinuerlig: Parkeringsbremsen er aktivert.

Blinker: Det har oppstått en feil på parkeringsbremsen. Les meldingen i førerdisplayet.