Programvareoppdateringer

Bilens programvare oppdateres via tilkoblingen til mobilnettet, omtalt som OTA (over-the-air).

Når en ny programvareoppdatering er tilgjengelig, vises dette i varselvinduet. Etter at den er lastet ned er det mulig å velge når den skal installeres. Oppdater bilens programvare så snart som mulig når en oppdatering er tilgjengelig.

Nedlasting

Nb!

Programvaren som lastes ned i planlagte programvareoppdateringer påvirker ikke sertifisering, sikkerhet, utslipp eller etterlevelse av lovkrav.

Nedlastingen skjer i bakgrunnen via mobilnettet1. Avhengig av størrelsen på oppdateringen og tilkoblingshastigheten kan nedlastingen ta flere timer.

For at oppdateringer skal kunne lastes ned, må:
  • bilen må være koblet til internett2.
  • bruk av tilkoblede tjenester være godkjent.

Nb!

Avhengig av programvareversjonen kan nedlasting skje automatisk eller startes via et varsel om en tilgjengelig programvareoppdatering.

Installere oppdatering

Nb!

Diagnosekontakten må ikke brukes mens en programvareoppdatering installeres. Det kan påvirke installasjonsprosessen og systemene i bilen.

Når en programvareoppdatering er lastet ned og klar til å installeres, vises dette i varselvinduet og med en melding når bilen startes. Du kan velge å installere oppdateringen umiddelbart eller få en påminnelse senere.

Oppdateringsvinduet er tilgjengelig via iCup-2037-Settings symbol, System, Systeminformasjoner, Programvareoppdatering. Der kan du også se versjonsnummeret til programvaren som er installert i bilen.

Nb!

Installasjonen av programvareoppdateringen kan ta opptil 90 minutter. I dette tidsrommet er bilen låst, og bilens funksjoner er ikke tilgjengelige. Ha dette i bakhodet når du velger tidspunkt for oppdatering.
Ved installasjon:
Kontroller at bilen er ladet til minst 40 %.
Når en oppdatering er klar til å installeres, vises dette i varselvinduet. Åpne varselet, og følg anvisningene i midtdisplayet.
Forlat bilen, lukk alle dørene og lås bilen.
Installasjonen startes. Bilen må låses innen noen minutter, ellers avbrytes installasjonen.
Vent til installasjonen er fullført.
Installasjonen kan ta opptil 90 minutter. Når installasjonen er fullført, kan bilen brukes som vanlig.

Nb!

• Unngå om mulig å håndtere bilen og bilens funksjoner under installasjonen.
  • Unngå å koble ladekabelen inn eller ut under installasjonen.
  • Hvis du har behov for å komme inn i bilen mens installasjon pågår, må nøkkelbladet brukes.
  • Bilens innbruddsalarm deaktiveres under installasjonen for å unngå falsk alarm.

Les alltid hva oppdateringen inneholder, slik at du vet hvordan bilen og bilens funksjoner påvirkes.

Hvis installasjonen mislykkes, tilbakestilles bilens system til den versjonen som ble installert sist.

Nb!

Det er viktig å installere programvareoppdateringer så snart som mulig for å unngå eventuelle farer forbundet med eldre programvare. Kontakt Volvo-forhandleren hvis det oppstår problemer med oppdateringen.

Informasjon om innhold

For mer informasjon om innholdet i programvareoppdateringen kan du trykke på informasjonssymbolet i midtdisplayet.

Nb!

Funksjonaliteten etter oppdatering kan variere avhengig av marked, modell, modellår og tilleggsutstyr.
  1. 1 Gjelder for biler med programvare 2.9 eller nyere. For biler med eldre programvare er nedlasting bare mulig når bilen kjøres. Det kan derfor kreves flere kjøresykluser for programvaren er lastet ned.
  2. 2 Ved bruk av internett overføres data (datatrafikk), noe som kan medføre kostnader. Volvo står for datatrafikken for systemoppdateringer hvis ikke et eget SIM-kort er satt inn.