Avslutte lading av elbil

Avslutt ladingen når som helst ved å trykke på knappen ved ladeinntaket eller knappen i midtdisplayet.

Avslutte lading (vekselstrøm) 1

Trykk på knappen ved ladeinntaket eller knappen på midtdisplayet. Det låste håndtaket til ladekabelen utløses / låses opp.

Viktig

Ladingen må avsluttes før ladekabelen kobles fra bilens ladeinntak. Hvis ikke ladingen avsluttes før ladekabelen kobles fra, kan dette føre til skader på ladekabelen eller systemet.

2139-BEV-Stop charging- rear inlet and charging gun

Løsne ladekabelen fra bilens ladeinntak, og steng luken.

Løsne ladekabelen fra ladestasjonen, eller koble den faste ladekabelen til ladestasjonens oppbevaringsuttak.

Ladekabelen låses automatisk

Hvis ikke ladekabelen løsnes fra ladeinntaket, låses den automatisk fast igjen en stund etter opplåsing for å maksimere ladingen. Ladekabelen kan løsnes igjen med knappen ved ladeinntaket eller knappen i midtdisplayet.

Avslutte hurtiglading (likestrøm)

Viktig

Forsøk aldri å løsne ladekabelen fra bilen mens lading pågår. Avbryt alltid ladingen først, og løsne deretter ladekabelen når låsen i bilens ladeinntak har blitt låst opp automatisk.

Avslutt hurtigladingen ved å trykke på knappen ved bilens ladeinntak eller knappen i midtdisplayet, eller via ladestasjonens brukergrensesnitt.
Ladingen avsluttes, og låsen til ladeinntaket låses automatisk opp. Dette kan ta et par sekunder.
Løsne ladekabelen fra bilens ladeinntak, og steng luken.
Koble ladekabelen til ladestasjonens oppbevaringsuttak, eller heng den tilbake på anvist sted.

Avbrutt hurtiglading

Hvis hurtigladingen avbrytes, gjenopptas den ikke automatisk, ettersom ladestasjonen krever at ladingen autoriseres på nytt via brukergrensesnittet. Ved avbrutt hurtiglading låses ikke ladekabelen automatisk fast igjen. Løsne ladekabelen fra bilens ladeinntak, koble den til igjen og følg anvisningene i ladestasjonens brukergrensesnitt hvis en avbrutt hurtiglading skal startes igjen.

Ved problemer med å løsne ladehåndtaket

Hvis ladehåndtaket blir værende i ladeinntaket en stund etter at lading er avsluttet, låses ladekabelen automatisk fast igjen2. Forsøk derfor først å avslutte ladingen igjen. Hvis ladehåndtaket fortsatt ikke løsner automatisk, kan du gjøre følgende:

• Kontroller at nøkkelen er innenfor rekkevidde og at bilen er låst opp.
  • Bryt strømforsyningen til ladestasjonen på en sikker måte. Ved lading via ladestasjon: Kontakt ladestasjonens kundeservice for hjelp til å avbryte ladningen.
  • Rugg forsiktig på ladehåndtaket.
  • Lås og lås opp bilen.
  • Lås bilen, og vent til LED-lampen ved ladeinntaket på bilen slukker. Dette kan ta opptil 7 minutter. Lås deretter opp bilen.

Kontakt Volvo-forhandleren din hvis problemet vedvarer.

Løsne ladekabel med nødhåndtak

Hvis ladekabelen ikke løsner fra ladeuttaket til bilen etter avsluttet lading, og bilen er utstyrt med nødhåndtak, følger du instruksjonene under eller kontakter Volvo-forhandleren.

Biler uten nødhåndtak – kontakt ladestasjonens kundeservice eller Volvo-forhandleren.

iCup-23w17-BEV-Emergency release handle position
Åpne bagasjerommet, og fell opp bagasjeromsgulvet. Løft bort det nedsenkede gulvpanelet.
Nødhåndtaket er plassert til venstre under gulvpanelet.

Advarsel

Før du bruker nødhåndtaket må du kontrollere på førerdisplayet at ladingen er avsluttet. Nødhåndtaket skal ikke brukes mens ladningen pågår.
Trekk i nødhåndtaket.
Nødhåndtaket går automatisk tilbake når neste lading begynner.
Vent i ca. 5 sekunder før ladekabelen løsnes fra bilens ladeinntak.
Legg på plass gulvpanelet igjen, og fell ned bagasjeromsgulvet. Lukk bagasjerommet.
  1. 1 Gjelder lading med mode 3-ladekabel eller ladestasjon med en fast ladekabel.
  2. 2 Gjelder ved lading med vekselstrøm.