Veksle med vippebrytere*

Ratthendlene er et tillegg til girvelgeren, som gjør det mulig å gire manuelt uten å flytte hendene fra rattet.

Funksjonen er tilgjengelig i posisjon D eller B.

P5-1507-gear shift paddels
  1. P5-Icon red circle 1"-": Velger neste, lavere gir.
  2. P5-Icon red circle 2"+": Velger neste, høyere gir.

Gire

Gire:

Trekk en av ratthendlene bakover - mot rattet - og slipp.

Det skjer en girveksling hver gang du trykker på ratthendelen, såfremt turtallet til motoren ikke er utenfor tillatt område. Førerdisplayet viser aktuelt gir.

I B er ratthendlene automatisk aktivert.

P5P6-1917-Hybrids-Manual gear in driver display
Førerdisplay ved veksling med rattspaker i manuell girmodus.

Aktivere ratthendler i D

For at det skal være mulig å gire med ratthendlene må de aktiveres:

Dra én av hendlene mot rattet.
En tall på førerdisplayet angir det aktuelle giret.
P5P6-1917-Hybrids-Gear shift paddles, information in driver display
Førerdisplayet ved giring med rattspaker.

Slå av ratthendler i D

Slå av manuelt

Trekk høyre hendel (+) mot rattet og holde den inne til tallet på førerdisplayet slukker.
Girkassen går tilbake til D.

Automatisk avstengning

Ratthendlene slås av etter en kort stund hvis de ikke brukes. Dette angis ved at sifferet for det aktuelle giret slukker. Unntak er ved motorbremsing, da er ratthendlene aktivert så lenge motorbremsing pågår.