Tips om bruk av Bluetooth-tilkobling

Hvis du opplever at tilkobling eller funksjonalitet mellom bilen din og Bluetooth-enheten din ikke fungerer som forventet, kan følgende tips være til hjelp.

Ved tilkobling av mobil enhet til bilen via Bluetooth

Hvis du opplever vanskeligheter med å koble en mobil enhet til bilen via Bluetooth:

• Kontroller at batteriet i enheten er tilstrekkelig ladet (det kan være en fordel å sørge for at enhetene er minst 50 % ladet)
  • Kontroller at Bluetooth er slått på både på enheten og i bilen
  • Kontroller at du har opprettet en Bluetooth-forbindelse og koblet bilen til enheten som skal brukes.
  • Prøv om mulig å koble en annen enhet til bilen via Bluetooth for å kontrollere om problemet ligger i enheten eller i bilen

Hvis problemet vedvarer:

1. Fjern alle enheter som er lagt til tidligere under Bluetooth-innstillingene i bilen
  2. Start enheten du vil koble til på nytt
  3. Prøv å koble til enheten på nytt

Avspilling av media via Bluetooth

Hvis du opplever problemer med avspilling av media i bilen via en mobil enhet:

• Prøv å starte appen eller kilden du vil spille av media fra på nytt
  • Ved å spille av media fra en annen kilde på den mobile enheten kan du kontrollere om problemet ligger i kilden eller i enheten
  • Bytt posisjon på enheten og kontroller om avspillingen fungerer bedre
  • Avslutt apper som er åpne i bakgrunnen
  • Start enheten du vil spille av media fra på nytt

Hvis ingen av de ovenstående punktene ser ut til å hjelpe, må du kontrollere Bluetooth-tilkoblingen mellom den mobile enheten og bilen. Se avsnittet "Ved tilkobling av mobil enhet til bilen via Bluetooth".

Lydvolum

Hvis du opplever at lydnivået er lavere enn forventet når du bruker håndfrifunksjonen via Bluetooth, kontroller først om det er lydinnstillingene på den mobile enheten som må justeres, før du øker lydvolumet i bilen.

Nb!

For enkelte telefoner kreves at telefonens Bluetooth-volum stilles inn på 100 % manuelt for at lydvolumet i bilen skal kunne bli tilstrekkelig høyt. Denne innstillingen må gjøres for hver telefon som kobles til. Innstillingen gjøres én gang for telefonsamtaler og én gang for strømming av medier. Deretter husker systemet innstillingen, og den må ikke gjentas hver gang telefonen kobles til.