Oppdatere talestyringen

Volvo arbeider hele tiden med å forbedre talestyringen i bilen din. Du kan selv laste ned filer for å oppdatere bilens talestyring. Oppdateringen skjer i to trinn ved hjelp av en tom USB-minnepinne.

Forberedelser

De nye talestyringsfilene skal lastes ned til en tom USB-minnepinne på minst 8 GB. Minnepinnen skal ha et av følgende formater: FAT32, NTFS eller exFAT.

Nedlasting

Under fanen for nedlasting av programvare på nettstedet for teknisk støtte finner du aktuelle oppdateringer. Ved å velge din bil og årsmodellen kommer du til informasjon for den gjeldende bilen. Klikk på oppdateringen du ønsker å foreta, og følg anvisningene nedenfor. Nedlastingen av talestyringsfiler skjer ved hjelp av et program som installeres på datamaskinen din.

Instruksjoner

Velg lenke for nedlasting for enten Windows eller Mac avhengig av hvilket system du har.
Velg Kjør for å installere nedlastingsprogrammet.
Klikk Ny nedlasting for å laste ned filen til en USB-minnepinne.
Du kan bekrefte at nedlastingen/kopieringen til USB-minnepinnen var vellykket før du installerer filen i bilen, ved å gjenta trinn 1-2 og deretter trykke på Kontroller nedlasting i nedlastingsprogrammet.
Ta med USB-minnepinnen med den nedlastede filen til bilen din, og slå på infotainmentsystemet.
Sett USB-minnepinnen i USB-uttaket. Hvis det er to USB-innganger der, kan ikke den andre brukes samtidig.
Systemet oppdager automatisk at en oppdatering er tilgjengelig, og skjermen viser under oppdateringen hvor mye av prosessen som gjenstår, regnet i prosent.

Når installasjonen er ferdig, vises et varsel om at den oppdaterte filen er tilgjengelig etter neste omstart. Du kan ta ut USB-pennen.

Hvis det oppstår problemer med oppdateringen, kontakter du kundestøtte eller din Volvo-forhandler.

Tips om oppdatering

• En oppdatering tar cirka en halv time, og infotainmentsystemet må være slått på. Bruk batterilader, eller la bilmotoren gå under oppdateringen, for eksempel under kjøring.
  • Nye talestyringsfiler for nedlasting lanseres to ganger i året.
  • Du har også mulighet til å laste ned kartoppdateringer til bilen.