Girposisjon for automatgir

Med automatgir velger systemet gir for optimal kjøring. Girkassen har også en manuell modus.
P5-1507-gear shifter with gear shift modes

Førerdisplayet viser hvilket gir som er valgt:

P, R, N, D eller M.

Ved manuell giring vises også hvilket gir som er valgt.

Girposisjoner

Parkeringsposisjon - P

Med girvelgeren på P er giret mekanisk sperret.

Velg stilling P når bilen er parkert, eller når motoren skal startes. Bilen må stå stille når du aktiverer parkeringsstilling.

For å velge en annen girposisjon når parkeringsstilling er valgt, må bremsepedalen være trykket inn og tenningsposisjonen være II.

Ved parkering - sett først på parkeringsbremsen og velg deretter parkeringsstilling.

Advarsel

Bruk alltid parkeringsbremsen ved parkering på skrått underlag. Det er ikke tilstrekkelig å sette bilen i gir eller bruke automatgirets P-stilling for å holde bilen stille i alle situasjoner.

Notat

Girspaken må stå i P-posisjon for at bilen skal kunne låses og alarmen aktiveres.

Revers - R

Velg posisjon R for å rygge. Bilen må stå stille når du legger inn revers.

Nøytral posisjon (fri) - N

Ingen gir er lagt inn, og motoren kan startes. Sett på parkeringsbremsen hvis bilen står stille med girvelgeren på N.

For at det skal være mulig å gire fra nøytral posisjon til en annen girposisjon, må bremsepedalen være inne og tenningsposisjonen må være II.

Kjøreposisjon - D

D er den normale kjøreposisjonen. Opp- og nedgiring foregår automatisk på grunnlag av gasspådrag og hastighet.

Bilen skal stå stille ved giring fra posisjon R til posisjon D.

Manuell girposisjon - M

P5-1507-XC90- manual gear ind driver display

Manuelt gir kan velges når som helst under kjøringen. Bilen motorbremser når gasspedalen slippes.

Velg manuell girmodus ved å føre girspaken mot siden fra posisjon D til endeposisjon ved "±". Førerdisplayet viser hvilket gir som brukes.

• Trykk girvelgeren forover mot "+" (pluss) for å gire opp et trinn, og slipp girvelgeren.
  • Trykk girvelgeren bakover mot "" (minus) for å gire ned et trinn, og slipp girvelgeren.
  • Trykk girvelgeren til endestilling ved D for å gå tilbake til D-stilling.

For å unngå rykk og motorstans girer girkassen automatisk ned hvis farten synke under det som er passe for det valgte giret.