Uppdaterat utseende på varningsmeddelanden för Pilot Assist, farthållare, adaptiv farthållare och fartbegränsare

Uppdaterat utseende på varningsmeddelanden för Pilot Assist, farthållare, adaptiv farthållare och fartbegränsare

För funktionerna Pilot Assist, farthållare (CCCruise Control), adaptiv farthållare (ACCAdaptive Cruise Control) och fartbegränsare (SLSpeed Limiter) uppdaterades utseendet på vissa varningsmeddelanden i och med mjukvaruuppdatering släppt i maj 2018.

Pilot Assist, meddelande om att föraren måste hålla händerna på ratten

Innan uppdatering:

1. Pilot Assist-ikonen lyser orange i förardisplayen och meddelande om att föraren ska tillämpa styrning syns.
  2. Om föraren inte följer uppmaningen kvarstår meddelandet och en varningssignal hörs.
  3. Om föraren ändå inte följer uppmaningen hörs en ihållande signal, funktionen stängs av och meddelande om att den avbrutits syns i förardisplayen.
18w48 - P5 -  Support Site - Updated symbols for Pilot assist - Before update

Ett exampel på vad föraren ser i steg 1 och 2.

Efter uppdatering:

1. En orange ikon föreställande två händer som håller på ratten syns i förardisplayen ihop med meddelande som uppmanar föraren att aktivt tillämpa styrning.
  2. Om föraren inte följer uppmaningen färgas ikonen röd och en varningssignal hörs och repeteras.
  3. Skulle föraren ändå inte följa uppmaningen hörs mer ihärdiga varningssignaler som upprepas i korta impulser över en viss tid, funktionen stängs av och meddelande om att den avbrutits visas i förardisplayen.
18w48 - P5 -  Support Site - Updated symbols for Pilot assist - After update

Ett exampel på vad föraren ser i steg 2.

Pilot Assist, meddelande om att funktionen avbrutits på grund av att väglinjer inte kunnat detekteras

Innan uppdatering:

• Pilot Assist-ikonen är orange och meddelande om att funktionen avbrutits eftersom väglinjer inte kan detekteras syns i förardisplayen.
18w22 - P5 - Support site - Sensus - Pilot assist function is cancelled - old icon

Efter uppdatering: Pilot Assist-ikonen är vit med ett rött diagonalt streck över sig och kan ses i förardisplayen ihop med ett meddelande om att funktionen avbrutits eftersom väglinjer inte kan detekteras.

18w22 - P5 - Support site - Sensus - Pilot assist function is cancelled - new icon

Adaptiv farthållare, farthållare och fartbegränsare: Meddelande om att funktionen avbrutits

Innan uppdatering: Ikonen för respektive funktion är orange och meddelande om att funktionen avbrutits syns i förardisplayen.

Efter uppdatering: Ikonen för respektive funktion är vit med ett rött diagonalt streck över sig och kan ses i förardisplayen ihop med meddelande om att funktionen avbrutits.

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

Den här artikeln är relevant för

Bilmodell/årsmodell

XC90 och XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 och senare

S90, V90 och V90 Cross Country av årsmodell 2017 och senare

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine och S90 Twin Engine av årsmodell 2018 och senare

XC40 Twin Engine, V60, V60 Twin Engine och V60 Cross Country av årsmodell 2019 och senare

Under kategorier

Bilsystem Underhåll & Service Använda din bil