Manuell låsning och upplåsning

Automatisk låsning är ett enkelt sätt att både låsa upp och låsa din bil, men det finns också några manuella alternativ när det behövs.

Förardörrens handtag

Förutom öppning och stängning kontrollerar förardörrens handtag även den övergripande åtkomsten till bilen när vissa inställningar är aktiverade.

Det finns två touchpunkter på handtaget: den inre delen och den lilla fördjupningen på sidan närmast dörrstolpen. Den inre delen av handtaget används för att öppna dörren. Denna touchpunkt kan också låsa upp dörren.

Beröringspunkt för låsning av dörr

Fördjupningen markerar var föraren kan sätta tummen eller fingrarna för att låsa dörren.

Knappaneler

När du sitter i bilen kan du låsa och låsa upp den med hjälp av knapparna på armstödet mellan framsätena. Symbolerna för låsning och upplåsning finns på knapparna.

Dörrarnas symbol för låst
Dörrarnas symbol för olåst

Tips

Kontrollerna för barnlåset är manuella och finns inte i displayen.

Om bilen inte låses, kontrollera att alla dörrar är ordentligt stängda.

Viktigt

Föraren ansvarar för att bilen är låst, även när de automatiska funktionerna är aktiverade.

Biltjuvar kan använda frekvensstörning för att störa nyckelfunktioner och förhindra att bilar låses. Kontrollera alltid att förardörren är låst när du lämnar bilen.