Växla med rattpaddlar*

Rattpaddlarna är ett komplement till växelväljaren som gör det möjligt att växla manuellt utan att släppa händerna från ratten.

Funktionen är tillgänglig i läge D eller B.

P5-1507-gear shift paddels
  1. P5-Icon red circle 1"": Väljer nästa lägre växel.
  2. P5-Icon red circle 2"+": Väljer nästa högre växel.

Växla

För att växla:

Dra en av paddlarna bakåt – mot ratten – och släpp.

En växling sker vid varje paddeldrag, förutsatt att motorns varvtal inte går utanför tillåtet område. Förardisplayen visar aktuell växel.

I läge B är rattpaddlarna automatiskt aktiverade.

P5P6-1917-Hybrids-Manual gear in driver display
Förardisplay vid växling med rattpaddlar i manuellt växelläge.

Aktivera rattpaddlar i läge D

För att kunna växla med rattpaddlarna måste de aktiveras:

Dra en av paddlarna mot ratten.
En siffra i förardisplayen indikerar aktuell växel.
P5P6-1917-Hybrids-Gear shift paddles, information in driver display
Förardisplay vid växling med rattpaddlar.

Stänga av rattpaddlar i läge D

Manuell avstängning

Dra höger paddel (+) mot ratten och håll kvar tills siffran i förardisplayen slocknar.
Växellådan återgår till läge D.

Automatisk avstängning

Rattpaddlarna stängs av efter en kort stund om de inte används. Detta indikeras genom att siffran för aktuell växel slocknar. Undantag är vid motorbroms – då är paddlarna aktiverade så länge motorbromsning pågår.