Hantera körjournal med Volvo On Call*-app

Volvo On Call-appen kan automatiskt skapa en körjournal som ger dig överblick över dina bilresor. Det går t.ex att kategorisera och namnge resor, och exportera körjournalen.

Aktivera eller deaktivera körjournal

Gå till fliken Mer.
Välj App-inställningar.
Välj inställningar för Körjournal.
Välj att slå på/av din körjournal.

När körjournalen är aktiverad kan alla användare som är kopplade till ditt konto se de resor som görs med din bil. Resor gjorda de senaste 100 dagarna sparas. Om körjournalen deaktiveras slutar bilen att skicka information om nya resor. Ingen av de telefoner som är kopplade till ditt konto kommer att kunna se några nya poster i journalloggen.

Observera att existerande resor inte raderas om körjournalen slås av.

Exportera körjournal

Det går att överföra uppgifterna från körjournalen till andra format. Denna funktion kan till exempel användas för att skapa omkostnadsrapporter för företagsbil. Det lagras information om de resor som gjorts med bilen de 100 senaste dagarna. För att inte gå miste om information om resor som är äldre än 100 dagar, rekommenderas att exportera körjournalen till din e-post.

Gå till fliken Bil.
Välj Körjournal.
Markera den eller de resor du vill exportera.
Tryck på e-postsymbolen.
Du har nu möjlighet att skicka journalloggen som en Excel-, CSV- eller textfil. Filen kan öppnas på datorn med program som till exempel Microsoft Excel, Apple Numbers, Google Docs eller OpenOffice.org Calc.

Kategorisera resor

I vyn med körjournalen är det möjligt att kategorisera resor enligt Arbete, Privat eller Okategoriserat. Resorna kan filtreras utifrån kategorier och du kan också välja vilka resor som ska visas utifrån tidsintervall.

Ta bort resa från körjournal

Gå till fliken Bil.
Välj Körjournal.
Markera den eller de resor du vill ta bort.
Välj soptunnesymbolen längst upp i vyn och tryck på Radera.

Om flera konton är kopplade till bilen ser alla samma vy från Volvo On Call-dataservern. Det innebär att om du tar bort en resa, ändrar namn eller grupperar resor i en telefon, slår detta igenom för alla användare som informationen visas för.

Namnge resor

Du kan namnge dina resor och även lägga till anteckningar.

Gå till fliken Bil.
Välj Körjournal.
Markera den resa du vill redigera.
Tryck på Titel och namnge resan.
Tryck på Anteckning om du vill lägga till information (t.ex. hur mycket du fick betala när du tankade).