Fjärrstart av värmare med Volvo On Call*-app

Om din bil är utrustad med en parkeringsvärmare* kan du genom Volvo On Call-appen fjärrstarta värmaren så att din bil är varm vid vald tidpunkt.1

Vid fjärrstart av värmare används bilens parkeringsvärmare för att värma upp bilen. Du kan antingen välja att ange vid vilken tidpunkt du vill åka, så startas värmaren med automatik beroende på yttertemperaturen vid bilen, eller välja att starta värmaren direkt. Om värmaren inte tillåts starta (t.ex. vid låg bränslenivå) visas det i Volvo On Call-appen.

Förutsättningar för fjärrstart av värmare

Värmaren startar bara under följande förutsättningar:

• Utomhustemperaturen vid bilen är under 15 °C.
  • Bilen har tillräckligt med bränsle.
  • Bilen har tillräcklig batterinivå.
  • Bilen har mobiltäckning (d.v.s. att den kan ta emot värmarens startkommando).

Direktstart och direktstopp av värmare

Gå till fliken Hem.
Välj Parkeringsvärmare.
Härifrån kan du välja att starta och stoppa värmaren.

Vid direktstart går värmaren i ca 50 min eller tills den blir avstängd.

Programmera värmare

Du kan förprogrammera värmaren att starta vid åtta givna tidpunkter:

Gå till fliken Hem.
Välj Parkeringsvärmare.
Ställ in Timer för de tidpunkter då du vill ha bilen uppvärmd.
Baserat på yttertemperaturen kommer bilen beräkna när värmaren behöver slås på för att bilen ska vara varm vid vald tidpunkt.

Med direktstart/direktstopp av värmare kan du stoppa pågående förprogrammerad start.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Gäller vissa marknader.