Deaktivera automatisk växelväljarspärr1

Vid strömlös bil kan den automatiska växelväljarspärren kopplas ur på bilar som har den stora växelspaken. För bilar med den lilla växelspaken är det inte möjligt att koppla ur växelväljarspärren.
P5-1507-gear shift lock deactivate
Översikt över stor växelspak.

Om bilen inte är körbar, t.ex. vid urladdat batteri, måste växelväljaren föras till N-läget för att bilen ska kunna flyttas.

P5-Icon red arrow 1

Lyft gummimattan i facket framför växelväljaren. Lokalisera hålet med en återfjädrande knapp i fackets botten.

P5-Icon red arrow 2

Tryck ner en liten mejsel i hålet och håll.

P5-Icon red arrow 3

För växelväljaren till läge N och släpp knappen.

Lägg tillbaka gummimattan.
P6-1917-Gear shift lock deactivate not possible
Översikt över liten växelspak där det inte är möjligt att deaktivera växelväljarspärren.
  1. 1 Funktionen finns inte tillgänglig för bilar med den lilla växelspaken.