Byta torkarblad vindruta

Torkarbladen sveper bort vatten från vindrutan. Tillsammans med spolarvätska syftar de till att rengöra rutan och säkerställa sikten vid körning. Torkarbladen kan bytas.

P5-1717-XC60+XC60 Hybrid-Change wiperblades windscreen
Fäll upp torkararmen när den är i serviceläge. Serviceläge aktiveras/deaktiveras via funktionsvyn i centerdisplayen när bilen är stillastående och vindrutetorkarna inte är påslagna.
P5-Icon red circle 1

Ställ torkarbladet i demonteringsläge genom att vinkla ut det från armen tills ett klickljud hörs.

P5-Icon red circle 2

Tryck och håll in spärrknappen som sitter på torkarbladsinfästningen.

P5-Icon red circle 3

Dra samtidigt bladet rakt ut parallellt med torkararmen.

Skjut in det nya torkarbladet tills spärrknappen hakar fast.
Vinkla in bladet mot armen tills ett klickljud hörs. Bladet är då inte längre i demonteringsläget och är åter rörligt.
Kontrollera att torkarbladet sitter fast ordentligt.
Fäll tillbaka torkararmen mot vindrutan.

Torkarbladen har olika längd

P5-1507-Wiper blades diffrent length

OBS

Vid byte av torkarblad, var uppmärksam på att de har olika längd. Bladet på förarsidan är längre än det på passagerarsidan.