"Hold" och "Charge"-funktion

I vissa situationer kan det vara bra att kunna styra hybridbatteriets laddningsgrad under pågående körning. Detta är möjligt med funktionerna Hold och Charge som är tillgängliga i alla körlägen.

Funktionsknappar för Hold och Charge

Funktionerna aktiveras i centerdisplayens funktionsvy.

Hold

P5-1646-x90 hybrid-function button Hold in centerdisplay

Batterinivå bibehålls för senare bruk.

Funktionen håller laddningen i hybridbatteriet för eldrift och sparar tillgänglig elenergi för senare användning, t.ex. för körning i stadsmiljö eller genom villakvarteret. Hold är tillgängligt oavsett vilken laddningsgrad det är på hybridbatteriet.

Bilen fungerar som vid normal hybriddrift med urladdat batteri, där bilen utöver återanvändning av t.ex. bromsgenererad energi startar förbränningsmotorn oftare för att behålla laddningen i batteriet.

Charge

P5-1646-x90 hybrid-function button Charge in centerdisplay

Bensinmotorn laddar hybridbatteriet.

Funktionen laddar upp hybridbatteriet med stöttning av förbränningsmotorn för användning av utökad eldrift vid senare tillfälle. Funktionen är inte tillgänglig när hybridbatteriet redan har en hög laddningsnivå.

Symboler i förardisplayen

P5-15w19 - Drivemode SAVE lock
Symbolen P5-15w19 - Hybridbattery indicator lock visas i hybridbatterimätaren när Hold är aktiverad.
P5-1717-XC60H-CHARGE symbol in hybrid battery gauge
Symbolen P5-1717-XC60H-CHARGE bolt textsymbol visas i hybridbatterimätaren när Charge är aktiverad.