Långtidsförvaring av fordon med hybridbatteri

För att minimera degradering av hybridbatteriet i samband med långtidsförvaring (längre än 1 månad) av fordonet rekommenderas att laddningsgraden ligger på cirka 25 % enligt förardisplayen.
Gör enligt följande:
P5-15w26- State of Charging in the driver display
Om laddningsgraden är hög – kör bilen till dess ca 25 % återstår. Är laddningsgraden låg – ladda batteriet till dess att ca 25 % uppnås.
Om förvaringen varat längre än 6 månader eller hybridbatteriets laddnivå är märkbart under 25 % – ladda batteriet till cirka 25 % igen för att kompensera för den naturliga självurladdningen som märks av vid just längre förvaring. Kontrollera löpande laddnivån i förardisplayen.

OBS

Välj en så sval placering av fordonet som möjligt för att minimera åldring av batteriet vid långtidsförvaring. Sommartid bör fordonet helst stå inomhus alternativt utomhus i skugga, beroende på var temperaturen är lägst.