Inställningar för resväg och vägledning

Här väljs inställningar för hur resvägen ska beräknas och vägledningen ska presenteras i navigationssystemet*.
InställningarNavigationResväg och Vägledning
Inställningar kan göras inom följande områden:
  • Tidsformat
  • Nivå för röstvägledning
  • Standardtyp för resväg
  • Inlärning av resväg
  • Undvik
  • Förslag på bensinstation

Tidsformat

Välj hur ankomsttid ska anges:
  • ETA1 (beräknad ankomsttid till resmålet)
  • RTA2 (kvarvarande restid till resmålet)

Tidsangivelsen gäller för resmålets tidszon.

Nivå för röstvägledning

Tryck på Nivå för röstvägledning.

Tryck på önskad röstvägledning:

• Ingen (ingen automatisk röstvägledning men möjlighet att manuellt begära aktuell röstvägledning en gång)
  • Låg (endast ett meddelande per vägledningspunkt)
  • Medel (upp till 3 meddelanden per vägledningspunkt, med begränsad information)
  • Full (upp till 4 meddelanden per vägledningspunkt och all tillgänglig information)

Standardtyp för resväg

Välj den standardtyp av resväg som föredras:
  • Snabb
  • Eco
  • Vacker (motorvägar undviks i möjligaste mån, varför restiden kan bli lång)

Det är även möjligt att visa en alternativ resväg under pågående färd.

Inlärning av resväg

Markera Inlärning av resväg om datainsamling för att optimera beräkning av resväg ska tillåtas.

Undvik

Tryck på Undvik för att öppna en meny med olika alternativ som kan undvikas automatiskt – om det är möjligt – vid beräkning av resväg. Välj till exempel tunnlar, områden med trängselavgift och färjor.

Förslag på bensinstation

Tryck på Förslag på bensinstation för att aktivera eller deaktivera att förslag på en närliggande bensinstation visas i förardisplayen när bränslenivån är låg.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Estimated Time of Arrival
  3. 2 Remaining Time to Arrival