Byta och söka radiostation

Radion sammanställer automatiskt en stationslista med de radiostationer som inom området sänder ut starkast signaler.

Starta radion

P5–1519–App pane-radio apps (AM, FM, DAB, Radio favorites)
Öppna appen (t.ex. FM) från appvyn.
Välj station.

Byta lista i radiobandet

P5–1519–Radio-library-stations
Tryck på Bibliotek.
Välj uppspelning från Stationer, Favoriter, Genrer eller Ensembler1.
Tryck på önskad station i listan.

Favoriter – spelar endast valda favoritkanaler, se rubriken "Favoriter" nedan.

Genrer – spelar endast radiokanaler som sänder vald genre/programtyp, t.ex. pop och klassisk musik.

Byta radiostation i vald lista

Tryck på < > under centerdisplayen eller rattens högra knappsats.
Förflyttning sker ett steg i vald uppspelningslista.

Det går även att byta via centerdisplayen.

Favoriter

När en favorit sparas från en lista kommer radion automatiskt söka efter bästa frekvensen. Men om en favorit sparas från manuell stationssökning, byter inte radion automatiskt till starkare frekvens.

För att välja bland favoriter inom radiobandet, se rubriken "Byta lista i radiobandet" ovan. För att välja bland samtliga favoriter, se rubriken "Radiofavoriter" nedan.

Tryck på P5–1507–Phone-Favorite star för att lägga till/ta bort en radiokanal i radiobandets favoritlista och Radiofavoriter.

Radiofavoriter

P5–1507–App-Radio favorites

Radiofavoriter visar sparade favoriter från samtliga radioband.

Öppna appen Radiofavoriter från appvyn.
Tryck på önskad radiostation i listan för att lyssna.

Vid borttagning av favorit kommer den även tas bort från respektive radiobands favoritlista.

Byta radioband

P5–1519–Radio-Change band
Tryck på appen (t.ex. FM) från appvyn alternativt öppna appmenyn med rattens högra knappsats och välj därifrån.

Söka radiostation

P5–1519–Radio-library-search

Sökmöjligheterna beror på valt radioband:

• AM – stationer och frekvens.
  • FM – stationer, genres och frekvens.
  • DAB – ensembler och stationer.
Tryck på Bibliotek.
Tryck på P5–1507–Symbol-Magnifying glas.
Sökvyn med tangentbord öppnas.
Skriv in sökord.
Sökning sker vid varje inmatning av tecken och sökträffarna visas kategoriserat.

Manuell stationssökning

P5–1519–Radio-manual tuning

Vid övergång till manuell stationssökning byter inte radion längre automatiskt frekvens då mottagningen blir dålig.

Tryck på Manuell inställning, dra i reglaget eller tryck på < > till önskad frekvens.
  1. 1 Gäller endast digitalradio (DAB).