Skriva in tecken/bokstäver för hand på skärmen

P5-1507-Keypad layout handwrite
  1. P5-Icon red circle 1Område för att skriva in bokstäver/tecken.
  2. P5-Icon red circle 2Textfält där bokstäver/tecken matas in allteftersom de ritas upp på skärmen.
  3. P5-Icon red circle 3Förslag på bokstäver/tecken. Listan går att scrolla i.
  4. P5-Icon red circle 4Mellanslag.
  5. P5-Icon red circle 5Ångra textinmatning. Tryck kort för att ta bort en bokstav/ett tecken i taget. Vänta en kort stund innan nästa tryck för att ta bort nästa bokstav/tecken etc.
  6. P5-Icon red circle 6Gå tillbaka till tangentbordet med vanlig teckeninmatning.
  7. P5-Icon red circle 7Dölj tangentbordet. Om detta inte är möjligt visas inte knappen.
  8. P5-Icon red circle 8Byt språk för textinmatningen.

Skriva in tecken/bokstäver för hand

Skriv ett tecken/en bokstav i området för handskrivna bokstäver (1).
Ett antal förslag på tecken eller bokstäver visas (3). Det mest sannolika visas högst upp i listan.
Mata in tecknet/bokstaven genom att vänta en kort stund.
Tecknet/bokstaven högst upp i listan matas in. Det går också att välja ett annat tecken än det som visas högst upp – tryck på önskat tecken/önskad bokstav i listan.

Ta bort/ändra tecken/bokstav som skrivits in för hand

P5-1507-Keypad_erase_handwriting
Radera tecken i textfältet (2) genom att svepa över fältet för handskrift (1).

För att ta bort/ändra tecken/bokstäver finns flera alternativ:

• Tryck i listan (3) på den bokstav som egentligen avsågs.
  • Tryck på knappen för att ångra textinmatning (5) för att ta bort bokstaven och börja om.
  • Svep horisontellt från höger till vänster1 över området för handskrivna bokstäver (1). Ta bort flera bokstäver genom att svepa över området flera gånger.
  • Ett tryck på krysset i textfältet (2) tar bort all inskriven text.

Byta rad i fritextfält med handskrift

P5-1507-Keypad_new row
Byt rad för hand genom att rita in ovan tecken i fältet för handskrift2.
  1. 1 För arabiskt tangentbord – svep åt motsatt håll. Vid svep från höger till vänster skapas ett mellanslag.
  2. 2 För arabiskt tangentbord – rita samma tecken men spegelvänt.