Anslut bilen till internet via en mobil enhet (Wi-Fi)

Upprätta en internetanslutning via Wi-Fi genom internetdelning från en telefon och få tillgång till flera uppkopplade tjänster i bilen.

Telefon och nätverksoperatör måste stödja internetdelning (utdelning av internetuppkoppling) och abonnemanget måste innefatta datatrafik.

P5–1507–WiFi logo small
Aktivera internetdelning (portabel-/personlig hotspot) i telefonen.
Tryck på Inställningar i toppvyn.
Gå vidare till KommunikationWi-Fi.
Aktivera/deaktivera genom att bocka i/ur rutan för Wi-Fi.
Tryck på nätverksnamnet för det nätverk som ska anslutas.
Ange nätverkets lösenord.
Om annan uppkopplingskälla använts tidigare – bekräfta valet att byta uppkoppling.
Bilen kopplar upp sig till nätverket.

Observera att vissa telefoner stänger ner internetdelningen efter kontakten brutits till bilen, t.ex. när bilen lämnats och till nästa användningstillfälle. Därmed behöver internetdelningen i telefonen återaktiveras vid nästa användningstillfälle.

Då en telefon ansluts till bilen så sparas den för senare användning. När maximalt antal sparade (50 st.) uppnåtts raderas den först anslutna. För att visa en lista med sparade nätverk eller manuellt ta bort sparade nätverk, gå till InställningarKommunikationWi-FiSparade nätverk.

Teknik- och säkerhetskrav för Wi-Fi-anslutning beskrivs i separat avsnitt.