Fjärrnyckel

Fjärrnyckeln låser och låser upp dörrar, bagagelucka och tanklucka. Fjärrnyckeln behöver finnas i bilen för att den ska kunna startas.

16w17 - SPA - Remote Keys overview both variants
Fjärrnyckel, till vänster samt knapplös nyckel (Key Tag)*, till höger.

Fjärrnyckeln används inte fysiskt vid start eftersom bilen i standardutförande är utrustad med stöd för nyckelfri start (Passive Start). Nyckeln behöver finnas i den främre delen av kupén, t.ex. i en ficka hos föraren eller placeras i mugghållaren i tunnelkonsolen, för att möjliggöra start av bilen.

Som tillval finns även nyckelfri låsning och upplåsning av dörrar, bagagelucka (Passive Entry*) och tanklucka. Då sträcker sig nyckelns räckvidd i en halvcirkel med en radie på ca 1,5 meter (5 fot) ut från förardörren respektive ca 1 meter (3 fot) ut från bagageluckan.

Med nyckelfri start i kombination med nyckelfri låsning och upplåsning kan fjärrnyckeln placeras var som helst i kupén eller bagageutrymmet med bibehållen funktionalitet gällande start av bilen.

Var och en av fjärrnycklarna som följer med bilen kan kopplas till en förarprofil med unika inställningar för bilen. När en nyckel med en viss profil används, anpassas bilens inställningar efter den profilen.

Knapplös nyckel (Key Tag)

För bilar utrustade med nyckelfri låsning och upplåsning* medföljer en lite mindre, lättare och knapplös nyckel (Key Tag). Den fungerar på samma sätt som den ordinarie fjärrnyckeln avseende nyckelfri start samt låsning och upplåsning1. Den har inget löstagbart nyckelblad och batteriet går inte att byta ut.

Fjärrnyckelns knappar

16w17 - SPA - Remote Key with buttons
Fjärrnyckeln har fyra knappar – en på den vänstra sidan och tre på den högra.
  1. P5-1507 Remote key icon for lock/global close  Låsning – Med ett knapptryck låses dörrarna, bagageluckan och tankluckan samtidigt som larmet* aktiveras.
  2. Ett längre tryck stänger alla fönster samt takluckan* samtidigt.
  3. P5-1646-x90-Remote key icon for unlocking  Upplåsning – Med ett knapptryck låses dörrar, bagagelucka och tanklucka upp samtidigt som larmet avaktiveras.
  4. Ett längre tryck öppnar alla fönster samtidigt2.
  5. P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing  Bagagelucka – Låser upp och avlarmar enbart bagageluckan. På bilar med elmanövrerad bagagelucka* öppnas luckan automatiskt vid ett långt tryck. Stängning av luckan sker också med ett långt tryck – varningssignaler ljuder. På bilar utan elmanövrerad bagagelucka öppnas luckan mekaniskt, av fjädertrycket, vid ett långt tryck.
  6. P5-1507 Remote key icon for panic alarm  Panikfunktion     – Används för att i nödfall påkalla omgivningens uppmärksamhet. Om knappen hålls intryckt i minst 3sekunder eller trycks in 2 gånger inom 3sekunder, aktiveras blinkers och signalhorn. Funktionen kan stängas av med samma knapp efter att den varit aktiverad i minst 5sekunder. I annat fall stängs den av automatiskt efter 3minuter.

Varning

Om någon lämnas kvar i bilen se till att fönsterhissar och taklucka* görs strömlösa genom att alltid ta med dig fjärrnyckeln när du lämnar bilen

OBS

Var medveten om risken att låsa in fjärrnyckeln/Key Tag i bilen.

En kvarlämnad fjärrnyckel/Key Tag i bilen kommer att avaktiveras då bilen låses och larmas med en annan giltig nyckel. Även funktionen "Blockerat låsläge" avaktiveras.

Den avaktiverade nyckeln återaktiveras igen då man låser upp bilen.

Störningar

Fjärrnyckelns funktioner för nyckelfri start samt nyckelfri låsning och upplåsning* kan störas av elektromagnetiska fält och avskärmning.

OBS

Undvik att förvara fjärrnyckeln nära metallföremål eller elektroniska apparater, t.ex. mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer eller laddare – helst inte närmre än 10-15 cm (4-6 tum).

Om störningar ändå skulle uppstå – använd fjärrnyckelns löstagbara nyckelblad för att låsa upp och placera därefter nyckeln i backup-läsaren i mugghållaren för att avlarma bilen.

OBS

När fjärrnyckeln placeras i mugghållaren, se till att inga andra bilnycklar, metallföremål eller elektroniska apparater (t.ex. mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer eller laddare) finns i mugghållaren. Flera bilnycklar nära varandra i mugghållaren kan störa varandra.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Nyckeln är vattentät till ett djup av ca 10 meter (30 fot) i upp till 60 minuter, vilket gör den lämplig för användning i aktiviteter i och kring vatten.
  3. 2 Genomvädringsfunktionen kan användas t.ex. för att snabbt vädra ur bilen vid varm väderlek.