Ansluta en telefon till bilen via Bluetooth första gången

Anslut en telefon med Bluetooth aktiverat för att sedan från bilen kunna ringa, skicka/ta emot meddelande, spela upp media trådlöst och ansluta bilen till internet.

Det är möjligt att ha två Bluetooth-enheter anslutna samtidigt, varav den ena endast för att spela upp media trådlöst. Den senast anslutna telefonen blir automatiskt ansluten för att ringa, skicka/ta emot meddelande, spela upp media och ge internetuppkoppling. Det går att ändra vad telefonen ska användas till under inställningar för Bluetooth enheter.

Efter att enheten anslutits/registrerats en första gång via Bluetooth behöver enheten inte längre vara synlig/sökbar, utan enbart ha Bluetooth aktiverat. För att kunna ansluta bilen till internet via telefonen måste även internetdelning vara aktiverad i telefonen. Maximalt 20 anslutna Bluetooth-enheter kan lagras i bilen.

Det finns två möjligheter att ansluta. Antingen söka telefonen från bilen eller söka bilen från telefonen.

Alternativ 1 – sök telefon från bil

Gör telefonen sökbar/synlig via Bluetooth.
För att ansluta bilen till internet via telefonens Bluetooth – aktivera internetdelning (portabel-/personlig hotspot) via Bluetooth i telefonen.

Öppna delvyn för telefon.

• Om ingen telefon finns ansluten till bilen – tryck på Lägg till telefon.
  • Om telefon finns ansluten till bilen – tryck på VäxlaP5–1617–Change phone symbol. I popup-fönstret tryck på Lägg till telefon.
Tillgängliga Bluetooth-enheter listas. Listan uppdateras allteftersom nya enheter upptäcks.
Tryck på namnet på den telefon som ska anslutas.
Kontrollera att angiven sifferkod i bilen stämmer överens med den i telefonen. Välj i så fall att acceptera på båda ställena.
Välj i telefonen att acceptera eller avvisa eventuella val för telefonens kontakter och meddelanden.

OBS

• I vissa telefoner måste meddelandefunktionen aktiveras.
  • Alla mobiltelefoner är inte till fullo kompatibla och kan då inte visa kontakter och meddelande i bilen.

Alternativ 2 – sök bil från telefon

Öppna delvyn för telefon.

• Om ingen telefon finns ansluten till bilen – tryck på Lägg till telefonGör bilen synlig.
  • Om telefon finns ansluten till bilen – tryck på VäxlaP5–1617–Change phone symbol. I popup-fönstret tryck på Lägg till telefonGör bilen synlig.
Aktivera Bluetooth i telefonen.
För att ansluta bilen till internet via telefonens Bluetooth – aktivera internetdelning (portabel-/personlig hotspot) via Bluetooth i telefonen.
Sök i telefonen efter Bluetooth-enheter.
Tillgängliga Bluetooth-enheter listas.
Välj bilens namn i telefonen.
Ett popup-fönster om anslutningen visas i bilen. Bekräfta anslutningen.
Kontrollera att angiven sifferkod i bilen stämmer överens med den i externa enheten. Välj i så fall att acceptera på båda ställena.
Välj i telefonen att acceptera eller avvisa eventuella val för telefonens kontakter och meddelanden.

OBS

• I vissa telefoner måste meddelandefunktionen aktiveras.
  • Alla mobiltelefoner är inte till fullo kompatibla och kan då inte visa kontakter och meddelande i bilen.

OBS

Om telefonens operativsystem uppdateras är det möjligt att kopplingen bryts. Radera då telefonen från bilen och koppla sedan på nytt.

Kompatibla telefoner

Många telefoner på marknaden har idag trådlös Bluetooth-teknik, men alla är inte helt kompatibla med bilen. För kompatibilitet, se support.volvocars.com.