Förbikoppling av alkolås*

I händelse av en nödsituation eller om alkolåset är ur funktion, är det möjligt att koppla förbi alkolåset för att kunna köra bilen.

För deaktivering via respektive alkolås, se tillhörande instruktioner.

Aktivera förbikopplingsfunktionen (Bypass)

OBS

All aktivering av förbikopplingsfunktionen loggas och sparas i ett minne i alkolåsets kontrollenhet. Det går inte att ångra en förbikoppling.

Meddelandet Blås i alkolåset Förbikoppla istället? kommer upp i skärmen:

• Om det står "Cancel/Yes" - välj förbikoppling med ett tryck på högra rattknappsatsens högerpilknapp och sedan på O-knappen.
  • Om det står "Yes" - välj förbikoppling med ett tryck på O-knappen.

Alkolåset är nu förbikopplat och bilen kan startas.

Vid installationen av alkolås väljs antalet möjliga förbikopplingar som ska kunna utföras innan service erfordras.