Ställa in tidsavstånd för Avståndsvarning1

Funktionen Avståndsvarning2 kan ställas in med olika tidsavstånd.
P5-1519-xc90H-Symbol DA

Olika tidsavstånd till framförvarande fordon kan väljas och visas i förardisplayen som 1–5 stycken horisontella streck – ju fler streck desto längre tidsavstånd. Ett streck motsvarar ca 1 sekund till framförvarande fordon, 5 streck motsvarar ca 3 sekunder.

Samma symbol visas även när funktionen Adaptiv farthållare är aktiverad.

P5-1507-ACC avstånd
Reglage för tidsavstånd.
  1. P5-Icon red circle 1Minska tidsavstånd
  2. P5-Icon red circle 2Öka tidsavstånd
  3. P5-Icon red circle 3Avståndsindikering
Tryck på rattknapp (1) eller (2) för att minska eller öka tidsavstånd.
Avståndsindikeringen (3) visar aktuellt tidsavstånd.

OBS

• Ju högre hastighet desto längre blir avståndet i meter räknat, för ett givet tidsavstånd.
  • Använd endast tidsavstånd som är tillåtna enligt lokala trafikbestämmelser.
  • Det inställda tidsavståndet används även av funktionerna Adaptiv farthållare och Pilot Assist.

Varning

• Använd endast tidsavstånd som passar aktuellt trafikförhållande.
  • Föraren bör vara medveten om att korta tidsavstånd ger begränsad tid att reagera och agera om en oförutsedd trafiksituation uppstår.
  1. 1 Funktionen Avståndsvarning finns enbart i bilar vilka kan visa information på vindrutan med en s.k. Head-up-display.
  2. 2 Distance Alert