Ansluta bilen till internet via bilmodem (SIM-kort)

Det är möjligt att upprätta en internetanslutning via bilmodemet och ett personligt SIM-kort (P-SIM)*.

Bilar utrustade med Volvo On Call kommer, för de tjänsterna, använda internetanslutningen med bilmodem.

P5-1617-SIM card placement

Placera ett personligt SIM-kort i hållaren under lastgolvet.

Notera att mini-SIM krävs för att passa i bilens kortläsare.

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på KommunikationInternet via bilmodem.
Aktivera/deaktivera genom attbocka i/ur rutan för Internet via bilmodem.
Om annan uppkopplingskälla används, bekräfta valet att byta uppkoppling.
Ange SIM-kortets PIN-kod.
Bilen kopplar upp sig till nätverket.

OBS

Observera att det SIM-kort som används för internetanslutning via P-SIM inte kan ha samma telefonnummer som det SIM-kort telefonen använder. Om detta bortses ifrån kommer inte samtal kunna kopplas fram korrekt till telefonen. Använd därför ett SIM-kort för internetanslutningen som har separat telefonnummer alternativt ett datakort som inte hanterar telefonsamtal och därför inte kan störa telefonens funktion.