Aktivera och deaktivera barnsäkerhetsspärr

Barnsäkerhetsspärren förhindrar att bakdörrarna kan öppnas inifrån.

Barnsäkerhetsspärren kan vara antingen manuell eller elektrisk*.

Aktivera och deaktivera manuell barnsäkerhetsspärr

P5-1507 Door with manual child lock with key blade
Manuell barnsäkerhetsspärr. Ej att förväxla med manuellt dörrlås.
Använd fjärrnyckelns löstagbara nyckelblad för att vrida vredet.
P5-Icon gray box ADörren är spärrad mot öppning inifrån.
P5-Icon gray box BDörren kan öppnas både ut- och inifrån.

OBS

• En dörrs vridreglage spärrar enbart aktuell dörr – inte båda bakdörrar samtidigt.
  • Det finns ingen manuell spärr på bilar utrustade med elektrisk barnsäkerhetsspärr.

Aktivera och deaktivera elektrisk* barnsäkerhetsspärr

Den elektriska barnsäkerhetsspärren kan aktiveras och deaktiveras vid alla tändningslägen högre än 0. Aktivering och deaktivering kan göras upp till 2 minuter efter att bilen stängts av, förutsatt att ingen dörr öppnas.

P5-1507 Door switch electric child lock
Knapp för elektrisk aktivering och deaktivering.
Starta bilen eller välj ett tändningsläge högre än 0.
Tryck på knappen i förardörrens reglagepanel.
Förardisplayen visar meddelandet Bakre barnlås Aktiverad och knappens lampa lyser – spärren är aktiv.

När den elektriska barnsäkerhetsspärren är aktiv kan de bakre

• fönstren öppnas endast med förardörrens reglagepanel
  • dörrarna inte öppnas inifrån.
För att häva spärren:
Tryck på knappen i förardörrens reglagepanel.
Förardisplayen visar meddelandet Bakre barnlås Inaktiverat och knappens lampa släcks – spärren är inaktiverad.

När bilen stängs av lagras aktuell inställning – är barnsäkerhetsspärren aktiverad när bilen stängs av, kommer funktionen att vara fortsatt aktiverad nästa gång bilen startas.

SymbolMeddelandeInnebörd
P5-15w19 - Childlock ON
Bakre barnlås AktiveradBarnsäkerhetsspärren är aktiverad.
P5-15w19 - Childlock OFF
Bakre barnlås InaktiveratBarnsäkerhetsspärren är deaktiverad.