In- och utfällbar dragkrok*

Den in- och utfällbara dragkroken är enkel att fälla in eller ut efter behov. I infällt läge är dragkroken helt dold.

Varning

Följ anvisningarna för in- och utfällning av dragkroken noggrant.

Varning

Tryck inte på knappen för in- och utfällning om ett släpfordon eller tillbehör är kopplat till dragkroken.

Fälla ut dragkroken

Varning

Undvik att stå nära stötfångaren mitt bakom bilen vid utfällning av dragkroken.
P5-1617-S90-Swivable towbar and switch foldout step 1

Öppna bagageluckan. En knapp för in- och utfällning av dragkroken är placerad på höger sida baktill i bagageutrymmet. En indikeringslampa i knappen måste lysa med ett fast orange sken för att utfällningsfunktionen ska vara aktiv.

Tryck på knappen och släpp – ett för långt tryck kan innebära att utfällningen inte startar.

P5-1617-S90-V90-Swivable towbar and switch foldout step 2
Dragkroken faller ut och ner i ett olåst läge – indikeringslampan blinkar orange. Dragkroken är redo att föras vidare till låst läge.
P5-1617-S90-V90-Swivable towbar and switch foldout step 3

För dragkroken till sitt ändläge där den då fixeras och låses fast – indikeringslampan lyser med ett fast orange sken.

Dragkroken är redo att användas.

Viktigt

När dragkroken aktiverats via knapptryckning och blivit placerad i olåst läge:

Vänta minst 2 sekunder innan dragkroken förs till låst läge. Om dragkroken inte stannar kvar i låst läge, vänta ytterligare ett par sekunder och försök igen.

Sparka ej på dragkroken.

Varning

Var noga med att fästa släpets säkerhetsvajer i avsett fäste.

OBS

Strömsparläge aktiveras efter en stund och indikeringslampan slocknar. Systemet återaktiveras genom att bagageluckan stängs och sedan öppnas igen. Detta gäller både vid in- och utfällning av dragkroken.

Om bilen elektriskt detekterat påkopplat släp, slutar indikeringslampan lysa med fast sken.

Fälla in dragkroken

Viktigt

Säkerställ att det inte sitter någon anslutningskontakt eller adapter monterad i el-uttaget när dragkroken fälls in.

Öppna bagageluckan. Tryck in knappen på höger sida baktill i bagageutrymmet och släpp – ett för långt tryck kan innebära att infällningen inte startar.

Dragkroken faller automatiskt ner i ett olåst läge – indikeringslampan vid knappen blinkar orange.
P5-1617-S90-V90-swivable towbar and switch fold in step 1

Lås dragkroken genom att föra tillbaka den till sitt infällda läge där den låses.

Indikeringslampan lyser nu med ett fast sken om dragkroken är korrekt infälld.

P5-1617-S90-V90-swivable towbar and switch foldin step 2

Viktigt

När dragkroken aktiverats via knapptryckning och blivit placerad i olåst läge:

Vänta minst 2 sekunder innan dragkroken förs till låst läge. Om dragkroken inte stannar kvar i låst läge, vänta ytterligare ett par sekunder och försök igen.

Sparka ej på dragkroken.