Röststyrning av textmeddelanden

Röststyrning ger dig möjlighet att styra funktioner i bilen, till exempel uppläsning av textmeddelanden från en ansluten mobiltelefon.

Uppläsning av textmeddelanden

Inställningar och menyer i centerdisplayen varierar beroende på mjukvaruversion.

Innan röstkommandon till mobiltelefonens funktioner (textmeddelande, telefonsamtal och mediaspelare) kan användas måste en mobiltelefon vara ansluten till bilen.

För att läsa upp ett textmeddelande, tryck på röststyrningsknappen som finns på rattens högra sida och säg "Läs meddelande".

Uppläsning av textmeddelanden från iPhone

För uppläsning av textmeddelanden från iPhone krävs att du ändrar en inställning i din telefon för att meddelanden ska skickas från telefonen till bilen.

Gå till Inställningar.
Välj Bluetooth.
Klicka på infotecknet (i) på anslutningen till din bil.
Slå på Visa notiser.

OBS

Alla systemspråk stödjer inte röststyrning. De som gör det markeras med symbolen P5–1507–Voice control button i listan över tillgängliga systemspråk. Läs mer om var den informationen hittas i avsnittet om inställningar för röststyrning.