Aktivera och deaktivera utökad trafikinformation

När bilen är ansluten till internet kan föraren få tillgång till utökad trafikinformation1 (RTTI2) i navigationssystemet*.
Så här aktiveras och deaktiveras RTTI:
Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på NavigationTrafik.
Välj RTTI – Uppkopplad trafikinformation för att aktivera (ersätta ordinarie trafikinformation med RTTI) eller deaktivera RTTI.
Ett popup-fönster med rubriken Användarvillkor och ett med rubriken Datadelning visas om det är första gången RTTI används.

Om bilens internetuppkoppling bryts då RTTI är aktiverad kommer ordinarie trafikinformation att automatiskt aktiveras. Återfås internetuppkoppling återaktiveras RTTI.

Deaktivera den gröna linjen

För att de gröna linjer som visar att trafiken flyter på utan några problem inte ska visas:

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på NavigationTrafik och bocka ur Visa fritt flödande trafik.
  1. 1 Gäller vissa marknader.
  2. 2 Real Time Traffic Information
  3. * Tillval/tillbehör.