Aktivera eller deaktivera automatisk fartbegränsare

Funktionen automatisk fartbegränsare (ASL1) kan aktiveras och deaktiveras som ett tillägg till fartbegränsaren (SL2).
P5-S90-1646-Automativ Speed Limiter button symbol

Aktivera eller deaktivera funktionen meddenna knapp i centerdisplayensfunktionsvy.

• GRÖN knappindikering – funktionen är aktiverad. Tryck på rattknapp P5-1507-Cruise Control, speed limiter, activates speed limiter and stores current speed symbol 5x3,5 för att starta automatisk fartbegränsare med aktuell hastighet.
  • GRÅ knappindikering – funktionen är deaktiverad. Vanlig fartbegränsare aktiveras istället.

OBS

• Om funktionen automatisk fartbegränsare är aktiverad visas trafikskyltsinformation (RSI3) i förardisplayen även om trafikskyltsinformation inte är aktiverad.
  • För att ta bort trafikskyltsinformation från förardisplayen måste både automatisk fartbegränsare och trafikskyltsinformation deaktiveras.
  • Då funktionen automatisk fartbegränsare är aktiverad men trafikskyltsinformation deaktiverad, ges inga varningar från trafikskyltsinformation. För att erhålla varningar måste även trafikskyltsinformation aktiveras.

Deaktivera automatisk fartbegränsare

För att deaktivera den automatiska fartbegränsaren:
Tryck på knappen i funktionsvyn.
GRÅ knappindikering – ASL stängs av och SL aktiveras istället.

Varning

Bilen följer inte längre skyltad maxhastighet efter skifte från ASL till SL – den följer då endast den lagrade maxhastigheten.
  1. 1 Automatic Speed Limiter
  2. 2 Speed Limiter
  3. 3 Road Sign Information