Problem att logga in med Volvo ID

Denna artikel beskriver problem som kan uppstå vid inloggning med Volvo ID. Till exempel om du har glömt ditt lösenord eller ditt Volvo ID-användarnamn.

Glömt ditt lösenord

För att återställa ditt lösenord kan du följa anvisningarna nedan:

I Volvo Cars-appen1
Öppna Volvo Cars-appen.
Välj "Logga in".
Tryck på "Glömt lösenordet?" och följ instruktionerna.

Du kan även ändra ditt lösenord på volvoid.eu.volvocars.com/Account.

Inloggningsfel efter skapande av ett nytt konto

Ibland kan det ske en fördröjning i processen som kan leda till att ett konto inte är tillgängligt direkt efter att det skapats. Försök igen efter 24 timmar och om problemet kvarstår kontaktar du din lokala Volvoåterförsäljare eller Volvo Cars kundservice för mer hjälp.

Vilket är mitt Volvo ID (användarnamn)?

Ditt Volvo ID är samma som den registrerade e-postadressen/mobilnumret.

Lås upp ditt Volvo ID

Efter 5 misslyckade inloggningsförsök i Volvo Cars-appen1 låses ditt konto. Du kan låsa upp kontot genom att klicka på Glömt lösenordet? på inloggningsskärmen.

Byte av e-postadress

Om du byter e-postadress och fortfarande har tillgång till den gamla adressen kan du logga in med dina gamla uppgifter och ändra användarnamn själv. Om du inte längre har tillgång till den gamla adressen bör ett nytt Volvo ID skapas med den nya adressen.

Inloggningsfel efter att Volvo ID (användarnamn) har ändrats

Kontrollera att ett bekräftelsemeddelande mottagits där ditt nya användarnamn bekräftas. När detta har gjorts ska du kunna logga in med det nya användarnamnet. Om du inte fick bekräftelsemeddelandet finns ditt gamla användarnamn förmodligen fortfarande kvar. Logga in och försök ändra användarnamnet igen.

Inloggningsfel efter att lösenordet ändrats

Försök att logga in med ditt tidigare lösenord. Om detta misslyckas försök att återställa lösenordet.

Konto registrerat till en annan marknad

Ett konto är registrerat till en specifik marknad och kan inte flyttas till en annan marknad. För att kunna återanvända samma e-postadress/mobilnummer råder vi dig att först radera ditt konto för den gamla marknaden och sedan skapa ett nytt konto för den nya marknaden.

E-postfel

Om du angett en e-postadress som användarnamn och inte fick något bekräftelsemeddelande efter registrering, kontrollera att du angav en giltig e-postadress och att meddelandet inte stoppades av ett skräppostfilter. Försök att registrera din e-postadress igen.

Mer hjälp

Om du inte har hittat lösning på ett problem gällande Volvo ID och behöver ytterligare hjälp, kontakta din lokala Volvoåterförsäljare eller Volvo Cars kundservice.

1. 1 Gäller vissa marknader.