Översikt av centerdisplay

Från centerdisplayen styrs många av bilens funktioner. Här presenteras centerdisplayen och dess möjligheter.
P5-1717-Screens
Tre av centerdisplayens grundvyer. Svep åt höger respektive vänster för att nå funktions- respektive appvyn1.
  1. P5-Icon red circle 1Funktionsvy – bilfunktioner som aktiveras eller deaktiveras med ett tryck. Vissa funktioner är även så kallade triggerfunktioner vilka öppnar fönster med inställningsmöjligheter. Exempel på detta är Kamera. Inställningar för head-up-displayen* görs också från funktionsvyn men justeringar görs med rattens högra knappsats.
  2. P5-Icon red circle 2Hemvy – den första vy som visas då skärmen startas.
  3. P5-Icon red circle 3Appvy – appar som har laddats ner (tredjepartsappar) men också appar för inbyggda funktioner, exempelvis FM-radio. Tryck på en appikon för att öppna appen.
  4. P5-Icon red circle 4Statusfält – högst upp i skärmen visas aktiviteterna i bilen. Till vänster i statusfältet visas nätverks- och anslutningsinformation och till höger visas mediarelaterad information, klocka samt indikering om pågående bakgrundsaktivitet.
  5. P5-Icon red circle 5Toppvy – dra fliken nedåt för att komma åt toppvyn. Härifrån nås Inställningar, Ägarmanual, Profil samt bilens sparade meddelanden. I vissa fall nås också kontextuell inställning (t.ex. Inställningar Navigation) och kontextuell ägarmanual (t.ex. Manual Navigation) i toppvyn.
  6. P5-Icon red circle 6Navigation – leder till kartnavigering, med t.ex. Sensus Navigation*. Tryck på delvyn för att expandera den.
  7. P5-Icon red circle 7Media – senast använda appar som har att göra med media. Tryck på delvyn för att expandera den.
  8. P5-Icon red circle 8 Telefon – härifrån nås telefonfunktionen. Tryck på delvyn för att expandera den.
  9. P5-Icon red circle 9Den extra delvyn – senast använda appar eller bilfunktioner som inte hör hemma i någon av de övriga delvyerna. Tryck på delvyn för att expandera den.
  10. P5-Icon red circle 10 Klimatrad – information och direktinteraktion för att t.ex. ställa in temperatur och sätesvärme*. Tryck på symbolen mitt på klimatraden för att öppna klimatvyn med fler inställningsmöjligheter.

OBS

Vid behov kan klimatanläggningen användas för att kyla ner mediasystemet i centerdisplayen. I de fallen visas meddelandet Klimatsystem Kyler infotainmentsystemet i förardisplayen.
  1. 1 För högerstyrd bil är vyerna spegelvända.
  2. * Tillval/tillbehör.